Cu Autonom in vacanta

Sunteti genul de turist caruia ii place sa viziteze o tara pentru obiectivele turistice istorice, arta sau cultura, cel vesnic cu aparatul foto de gat si brosurica in mana? Sau turistul pentru care relaxarea si distractia in concediu sunt pe primul plan, dar timpul liber nu lucreaza in favoarea sa? Atunci, Bucurestiul si imprejurimile acestuia ofera posibilitatea unei vacante relaxante, dar si atractive din punct de vedere istoric, descoperirea unor destinatii turistice spectaculoase.

Daca va aflati pentru o perioada scurta de timp in Bucuresti, 3-4 zile, acestea sunt cateva sugestii de destinatii pentru a avea o vacanta reusita si completa.

Cultura si istorie

Muzeul National al Satului ,,Dimitrie Gusti”

gusti
Sursa foto: www.skytrip.ro

Muzeul Satului reprezinta una dintre principalele atractii ale capitalei, cel mai vizitat muzeu din Bucuresti. Este amplasat intr-un cadru verde, pe malul lacului Herastrau, oferind o atmosfera asemanatoare unui parc natural si aduce aminte de vremurile de demult si de atmosfera pitoreasca.

Este un muzeu in aer liber, infiintat in 1936, ce gazduieste o multitudine de monumente de arhitectura traditionala: case, biserici, ateliere, cat si o impresionanta colectie de obiecte specifice culturii si traditiei romanesti: costume, ceramica, covoare, mobilier, icoane pe lemn si sticla etc. Ceea ce te impresioneaza cel mai mult sunt casele cu modele arhitecturale inedite, provenind din diferite regiuni ale tarii (Transilvania, Muntenia, Banat, Dobrogea, Oltenia si Moldova).

Muzeul evidentiaza cultura romaneasca si pastreaza traditia vie, de aceea merita vizitat de catre persoanele care doresc sa cunoasca cat mai bine radacinile poporului roman.

mogosoaia
Sursa foto: bucharestunknown.blogspot.com

Palatul Mogosoaia
Un loc incarcat cu multa istorie este palatul brancovenesc din comuna Mogosoaia, care se afla la doar 15 kilometri distanta de Bucuresti. Atat de aproape de capitala veti descoperi o lume fascinanta, intr-un cadru natural deosebit. Intreaga constructie, fondata in anul 1702, de catre Constantin Brancoveanu, pe malul stang al raului Colentina, este placata pe intreaga suprafata cu caramida rosie. In jurul palatului este amenajata o gradina cu alei pietruite si trandafiri, ce ofera cadrul perfect pentru o plimbare relaxanta. Palatul dispune si de frumoase sere, ce gazduiau in trecut blocuri de gheata din lacul Mogosoaia.

Anual, palatul gazduieste, in salile de la parter, expozitii temporare, eseuri si arta contemporana.
In exteriorul curtii palatului se afla un spatiu amenajat special pentru picnic si poti opta pentru o plimbare cu hidrobicicleta pe lacul Mogosoaia. Palatul pune la dispozitie un cadru linistit si pitoresc, dar, in acelasi timp, ofera si o experienta culturala de neuitat.

Relaxare

Parcul natural Comana
La doar 30 de kilometri de capitala se afla Parcul natural Comana sau ,,Delta” Bucurestiului, un loc ferit de aglomeratia din oras, loc unde va puteti relaxa si bucura de o intreaga zi in natura. Parcul este situat in sudul Romaniei, la o distanta aproximativ egala intre Giurgiu si Bucuresti, si este o zona protejata intrucat aici au fost gasite foarte multe specii de flora si de fauna din Lista Rosie Europeana.

Balta Comana
In rezervatia Comana se gaseste Balta Comana, a treia zona umeda a Romaniei, dupa Balta Mica a Brailei si Delta Dunarii. Balta ofera gazduire pentru 141 de specii de pasari, dintre care 71 sunt protejate pe plan international, si 31 de specii de mamifere, dintre care cinci sunt protejate prin lege (inclusiv vidra si pisica salbatica). Pe langa speciile de mamifere si pasari, se regasesc si 13 specii de pesti, dintre care doua se pot admira doar in acest loc.

Manastirea Comana
Cei care ajung in rezervatie pot vizita si Manastirea Comana, un lacas de cult aflat la intrarea in comuna, ce ofera zonei o atmosfera calda si placuta. Manastirea a fost construita pe ruinele unei alte manastiri, ctitorite de Vlad Tepes, si se pastreaza pana in ziele noastre, fiind admirata de turisti.

comana
Sursa foto: www.campusnews.ro

Rezervatii stiintifice
Vizitatorii care ajung in Parcul natural Comana se pot bucura de liniste si verdeata si mai ales de plimbari relaxante prin rezervatiile de ghimpe si bujor romanesc. Legenda spune ca ghimpele a aparut dupa ce Vlad Tepes a fost ucis in locul ce poarta numele de ,,Fantana cu nucu” din comuna Comana.
Bujorul din rezervatie este unul special, avand petalele mai rosii si mai putine decat bujorul de gradina. Pentru a sarbatori aceasta unicitate a bujorului din aceasta zona, satenii din comuna organizeaza anual, in luna mai, ,,Sarbatoarea Bujorului”.

Parc de aventura
Rezervatia pune la dispozitie o zona de agrement atat pentru adulti, cat si pentru copii. Aventura Parc Comana cuprinde patru trasee pentru copii si trei trasee pentru adulti, cu diferite trepte de dificultate. Aici va puteti bucura contra cost de terenuri de tenis, pereti care pot fi escaladati si zboruri cu motoparapanta.

Parcul natural ofera posibilitatea de a innopta la Casa Comana la preturi avantajoase.
Pentru a descoperi mai in detaliu ce va ofera Parcul natural Comana va invitam sa urmariti acest videoclip.

Peisaj inedit

Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici sunt una dintre cele mai interesante rezervatii mixte (geologica si botanica) din Romania. Cunoscuti in zona sub denumirea de pacle, vulcanii noroiosi au aceeasi structura ca si vulcanii adevarati, in interiorul lor producandu-se procese similare. Acestia se afla la o distanta relativ medie fata de Bucuresti, in judetul Buzau, dar in maximum 2 ore de mers cu masina va puteti bucura de peisajul parca scos din basme. Drumul spre vulcani este unul placut si facil, incarcat cu peisaje pitoresti si indicatoare de ghidare.

Dupa ce drumul a fost parcurs si am ajuns la destinatie, se defineste o suprafata in mare parte arida, dar in acelasi timp spectaculoasa. Avem de-a face cu niste vulcani in miniatura, ale caror conuri nu depasesc 5 – 6m inaltime, iar adancimea de la care este aruncata spre suprafata „lava” este mult mai mica.

VulcaniiNoroiosi
Sursa foto: www.descopera.ro
VulcaniiNoroiosi2
Sursa foto: www.descopera.ro

Odata ajuns acolo, nu te poti plictisi de peisajul dinamic oferit de „vulcani”, poti sta ore in sir sa le admiri activitatea: bolborosesile, bulele si tasniturile. Sunt mici vulcani care mai de care mai interesanti, fiecare cu ,,personalitatea” lui.  Uneori, conurile acestor vulcani se inalta destul de mult, alteori se bombeaza si se rotunjesc, asemenea musuroaielor. Daca te aproprii prea mult, ai sansa sa fii stropit cu noroi, iar mirosul metalic te va urmari ceva vreme. Ca turist poti sa iti lasi amprenta desenand in namol ceva care sa te reprezinte (o inima sau o floricica), asa cum au facut si cei care au venit inaintea ta.

Acest loc reprezinta o experienta unica, un loc cu care poti sa te mandresti ca l-ai vizitat.
In cazul in care ai obosit si iti este foame, te poti opri la un restaurant din apropiere, unde poti sa iti incarci bateriile.

Daca nu aveti o masina personala si nu va doriti sa calatoriti cu mijloacele de transport in comun sau taxiurile, va sugeram sa apelati la serviciile companiei noastre de rent-a-car. Va stam la dispozitie non-stop cu o masina mereu pregatita. Daca va hotarati sa alegeti serviciile noastre, puteti inchiria un autovehicul de la cea mai apropiata reprezentanta Autonom Rent A Car din Bucuresti doar sunand la numarul de telefon +(4)0721442266 sau contactand urmatoarea adresa de mail: office@autonom.ro.

Surse informatii: