Cum se maximizeaza eficienta in Autonom

Pe langa pachetul salarial care trebuie sa reflecte munca propriu-zisa si responsabilitatile asumate, pentru fiecare angajat conteaza si mediul in care lucreaza. Starea de bine creste productivitatea si ii determina pe angajati sa fie mai dedicati. Acest lucru il aflam si din articolul revistei CARIERE: “Jurnal de leadership”.

Fericirea la locul de munca a devenit, in ultimul timp, o prioritate pentru multe companii, in special pentru corporatii. Acestea incearca si reusesc sa asigure buna dispozitie a angajatilor prin metode din ce in ce mai ingenioase. Printre modalitatile cel mai des intalnite se regasesc evenimentele, programele de coaching, workshop-uri de dezvoltare personala, dar si serviciile de nutritie sau masaj.

Ideea ca angajatii fericiti sunt mai productivi este sustinuta de mai multi antreprenori romani, printre care si Dan Stefan, co-fondatorul companiei Autonom Rent a Car. In interviul acordat revistei CARIERE, managerul mentioneaza faptul ca exista mai multi factori importanti pentru angajati, alaturi de salariu. Aici se pot enumera stabilitatea, perspectivele in cariera, programul de lucru si oportunitatea de a lucra pentru o companie de prestigiu. Dan Stefan incheie portretul angajatului roman spunand ca “are si surse de motivatie intrinseca: autonomie, progres, semnificatie, recunoastere”.

Autonom Rent a Car se numara printre companiile care se preocupa de starea de bine a angajatilor sai. Dan Stefan considera ca binele angajatilor este important si pentru binele firmei. “Angajatii fericiti se poarta mai frumos cu clientii, se inteleg mai bine cu colegii, au mai multa initiativa, sunt mai creativi si mai optimisti.” Dan Stefan subliniaza, de asemenea, faptul ca “angajatul fericit este mai productiv si mai loial”. Asadar, buna dispozitie a angajatilor reprezinta un real beneficiu pentru firma.

happy-employees

Ce metode utilizeaza compania Autonom pentru a asigura fericirea angajatilor sai? Respectarea granitei dintre viata profesionala si cea privata, asigurarea unui program de lucru flexibil, birocratie redusa, abonamente de sanatate si pentru activitati sportive. Cultura companiei are la baza dezvoltarea continua a angajatilor. De aceea, in Autonom, bugetul este nelimitat atunci cand vine vorba despre cursuri, traininguri sau acces la carti. “Un angajat care simte ca evolueaza este un angajat fericit”, adauga Dan Stefan.

O alta modalitate de a intretine buna dispozitie angajatilor este cea a implicarii sociale. In cadrul Fundatiei Autonom fac voluntariat peste 90% dintre angajatii companiei. “Te simti minunat cand faci bine, chiar daca asta presupune efort suplimentar.” Principalul domeniu sprijinit de fundatie si, implicit, de angajatii autonomi este educatia.

Asteptarile si nevoile angajatilor sunt intr-o continua evolutie. Salariul nu mai poate fi privit ca fiind singurul factor motivator; acesta isi arata din ce in ce mai mult limitele. Din punctul de vedere al lui Dan Stefan, angajatul de astazi are nevoie de evolutie, de a i se recunoaste rezultatele si de un echilibru.

Dan Stefan incheie interviul subliniind faptul ca, din punctul sau de vedere, “cei mai buni angajatori vor fi cei care reusesc sa creeze si sa intretina o cultura pozitiva, bazata pe evolutie si implinire”.

Sursa informatii si foto: Angajatii fericiti sunt mai productivi – CARIERE (Jurnal de leadership)