educatieCtrl

Ne-am deprins sa consideram ca educatia temeinica este cea academica, riguroasa, dobandita pe bancile scolii. Dar lumea se schimba intr-un ritm alert, iar institutiile de invatamant reusesc rareori sa ofere sprijin si informare in modalitati care sa rezoneze cu preferintele tinerilor. Nu e de mirare, deci, ca noile generatii sunt captivate de continutul online, iar educatia non-formala aduce alternative si oportunitati odinioara greu de imaginat.

Un astfel de proiect inedit, creat de oameni curajosi si inimosi, este si “Educatie in Ctrl”, o conferinta care isi propune sa transforme mediul online – si, mai ales, continutul video – in vector de educatie pentru tineri. Fenomenul numit vlogging exista, de cativa ani, si in Romania; unii vloggeri numara zeci de mii de fani – majoritatea adolescenti. Prilej cum nu se poate mai bun de a folosi aceasta forma de divertisment drept platforma de e-learning si resurse online pentru educatie alternativa, considera organizatorii Estudent si Ctrl-D, in parteneriat cu Vlog-ul de Marti.

De ce educatie prin vlogging?
“Adolescentilor nu le place sa fie mintiti si au nevoie de o figura prietenoasa, dar cu un pic mai multa experienta decat ei, cu care sa dezbata tot felul de idei. Sunt curiosi si au multa imaginatie […] Incerc sa ii fac sa se informeze mai mult, pe teme diverse, si am lansat hashtag-ul #acumstiu, prin intermediul caruia impartasim o informatie noua in fiecare zi”, declara Anne-Marie Chelariu, creatoarea Vlog-ului de Marti, care numara peste 137.000 de fani, si care i-a devenit, in numai trei ani, cariera.

Conferinta “Educatie in Ctrl. Vlogging: de la divertisment la educatie” va avea loc pe 8 aprilie 2016, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara. Evenimentul aduce laolalta speakeri precum Codin Sebastian Pop si Ramona Cordos (Creative Monkeyz), Anne-Marie Chelariu (Vlog-ul de Marti), TEO (Nimic nou si Sector 7), Alex Gaftoni (Sector 7), stefan Szakal (Estudent), Coralia Sulea (Universitatea de Vest din Timisoara), Matei Psatta (Leo Burnett Romania), Monica Jitariuc (MSLGROUP The Practice), Ionut Bodonea (10Lucruri.ro).

Ne bucuram sa sustinem acest proiect si noi, echipa Autonom, in calitate de partener logistic. Pentru mai multe informatii si inscrieri, va invitam sa accesati site-ul www.educatieinctrl.ro