Dupa cum va anuntam intr-un material anterior, in perioada 11-13 mai a.c. a avut loc, la Bucuresti, singura conferinta de educatie timpurie din Romania, denumita „Fericirea se invata in copilarie”, eveniment pe care am avut si noi bucuria de a-l sustine.
Organizata pentru al doilea an consecutiv de Fundatia Acorns, sub brandul First7, conferinta s-a adresat indeosebi educatorilor din cresele si gradinitele de stat, adica intocmai celor care resimt cel mai acut nevoia de informatii de specialitate privind dezvoltarea armonioasa a copiilor, din toate punctele de vedere.
Cum studiile arata ca starea de bine a copilului influenteaza decisiv performantele sale viitoare in viata, este crucial ca micutii sa beneficieze de un mediu propice dezvoltarii inca de la varste fragede; implicit, si personalul din sistemul educational trebuie pregatit corespunzator pentru a-si indeplini cu brio aceasta misiune. Iata de ce o conferinta dedicata educatorilor este cum nu se poate mai utila, oferindu-le acestora prilejul de a-si actualiza si perfectiona metodele utilizate in activitatea cotidiana.
In cadrul conferintei, au sustinut prezentari specialisti din Anglia, Canada si Romania: Ann McTavish – trainer, consultant in educatie si scriitor; Shonette Bason-Wood, unul dintre cei mai buni speakeri educationali din Marea Britanie; Amy Burke, profesor si consultant in domeniul mindfullness, precum si Andy Szekely, autor, specialist in Peak Performance si speaker motivational profesionist.
80 de educatori si supraveghetori din crese si gradinite de stat din toata tara, dintre care 51% din provincie, au beneficiat de participare gratuita la conferinta, avand astfel oportunitatea de a invata strategii pentru a deveni ei insisi mai fericiti, au aflat cum pot folosi creativitatea pentru cresterea starii de bine a copiilor si cum pot schimba procesul de predare in clasa prin miscare si dans.
Stiati ca…?
Pe plan international se iau masuri atat pentru dezvoltarea indicatorilor optimi pentru masurarea starii de bine a copiilor, prin intermediul programelor derulate de UNICEF, Consiliul European, Oficiul pentru Dezvoltare si Cooperare Economica, precum si pentru crearea unor strategii menite sa stimuleze starea de bine a copiilor, deopotriva pe plan fizic, social, emotional si intelectual.
Felicitam Fundatia Acorns pentru acest eveniment si dorim succes tuturor educatorilor. Pana la urmatoarea editie, noi toti, indiferent ca suntem cadre didactice, parinti, bunici, unchi, matusi, nasi sau prieteni, sa nu uitam ca… fericirea se invata in copilarie!