Freedom at Work, cultura autonoma la locul de munca

Anul acesta ne-am alaturat comunitatii celor 123 de organizatii recunoscute de WorldBlu la nivel mondial, care promoveaza principii democratice si incurajeaza libertatea la locul de munca.

Principiile democratice incurajate de WorldBlu sunt:

  1. Menire si Viziune – cand o organizatie si membrii acesteia cunosc motivul pentru care exista si au un simt individual de directie intentionata.
  2. Dialog si Ascultare – Cand ascultam si incurajam conversatia intr-un mod in care noi niveluri de conexiune sunt aduse la iveala.
  3. Corectitudine si Demnitate – Cand fiecare persoana este tratata in mod just si privita cu impartialitate.
  4. Transparenta – Cand ideile curg cu usurinta si informatia este impartasita tuturor in mod responsabil.
  5. Simt de raspundere – Cand fiecare individ si organizatia ca un intreg sunt responsabili pentru actiunile lor unul fata de celalalt, dar si in fata comunitatii.
  6. Individual si Colectiv – Cand indivizii inteleg contributia unica pe care o aduc la indeplinirea scopului colectiv.
  7. Alegere – Cand fiecare persoana este incurajata sa isi exercite dreptul de a alege dintr-o diversitate de posibilitati.
  8. Integritate – Cand fiecare persoana adera cu fermitate la principii etice si morale.
  9. Reflectie si Evaluare – Cand exista un angajament pentru imbunatatire continua si dezvoltare alaturi de o dorinta de a invata din trecut pentru a imbunatati viitorul.
  10. Descentralizare – Cand puterea este impartita in mod corespunzator.

Ce facem noi?
Misiunea Autonom este aceea de a fi un model autentic de afaceri, o organizatie bazata pe invatare. Libertatea la locul de munca reprezinta pentru noi oportunitatea de a crea un mediu in care colegii nostri sa fie motivati sa creasca.

Ne dezvoltam in fiecare zi. In Autonom avem la dispozitie o baza de resurse educationale (carti si e-book-uri, audio-book-uri, publicatii de afaceri, prezentari si alte materiale utile) pentru a invata zi de zi ceva nou. Bugetul pentru carti este nelimitat.
De asemenea, fiecare membru al echipei este incurajat sa-si exercite dreptul de a alege din mai multe optiuni profesionale, in concordanta cu propriile interese si pasiuni.

Suntem transparenti. Toti colegii nostri au acces la informatii despre activitatea companiei.

Suntem autonomi. In fiecare luna invitam colegii sa propuna solutii privind modul in care ne putem imbunatati activitatea, interactiunea cu clientii si mediul intern. Consideram ca, atunci cand colegii iau parte la decizii, devin mai implicati, mai motivati si mai satisfacuti de rezultatele lor.

Structura companiei este aplatizata. Ne dorim ca informatia si puterea de decizie sa se propage rapid de la top management spre sectoarele operationale si invers. Acest lucru ne permite sa implementam eficient propuneri de inovatie si noi proiecte, sa ramanem agili si sa crestem.

Ne implicam in comunitate. Prin Fundatia Autonom si cu ajutorul colegilor nostri ne dorim sa avem impact in comunitatile locale, prin dezvoltarea de proiecte menite sa sustina educatia. Implicarea voluntara in probleme sociale aduce satisfactie pe plan personal.

Cum ne-au ajutat aceste principii?
Am reusit sa ramanem flexibili, eficienti si sa mentinem o crestere accelerata de la an la an. In acelasi timp, am creat un mediu care le-a permis colegilor nostri sa-si atinga potentialul, sa identifice si sa-si cultive pasiunile si sa creasca pe plan profesional si personal.

Felicitam celelalte companii romanesti premiate de WorldBlu: Cros – Universitatea Alternativa, Class Park, Azimut Happy Employees si le dorim mult spor in continuare!

Mai multe despre organizatiile din toata lumea premiate de WorldBlu puteti afla de aici.

Iata si cateva resurse pe care le puteti parcurge daca doriti sa va dezvoltati cultura organizationala:

Pe curand!