Începând din luna Octombrie a anului 2018, avem un nou coleg care coordonează agențiile Autonom Ploiești și Buzău, deschise în Mai 2009, respectiv Octombrie 2018. Vă invităm să îl cunoașteți pe Georgian Godeanu, despre care ar trebui cel puțin să știți că:
Îmi doresc să îmi construiesc viața pe care o visez și să mă bucur de ceea ce fac zi de zi. Consider că evoluția mea este calea prin care îmi pot îndeplini obiectivele și prin care pot fi fericit.
1. Cine este omul și profesionistul Georgian Godeanu?
Am 39 de ani, am absolvit Facultatea de Electronică și Calculatoare din Brașov, iar în ultimii 11 ani am fost antreprenor. Am avut un business pe zona IT (mentenanță IT și implementare soluții ERP) și am fondat și o comunitate de afaceri în Ploiești (Clubul de Networking). De 3 luni m-am alăturat echipei Autonom, ca Director al agentiilor Ploiești și Buzău. Motivele principale pentru care am decis să fac acest pas au fost faptul că îmi doresc să evoluez ca om, ca leader și ca manager. Și uitându-mă în jur, de departe prima opțiune a fost Autonom. 😊
Mi-a plăcut tare mult faptul că aici, în Autonom, există o cultură organizațională bine implementată. Am rezonat foarte bine cu viziunea, misiunea și valorile companiei. Eu cred că valori precum onestitatea, integritatea, respectul, evoluțiea, bunul simț și flexibilitatea, sunt fundația pe care se poate construi ceva durabil.
2. Ce te pasionează? Cum se împacă viața profesională cu cea personală?
Îmi place tare mult să cunosc oameni noi, să îi descopăr, să învăț de la ei. Fiecare om este un univers în sine. Îmi plac oamenii cu suflet bun, oamenii modești, oamenii cărora le pasă de ceilalți, oamenii pe care te poți baza. Sunt norocos și recunoscător să am astfel de oameni în jurul meu.
Îmi place foarte mult să citesc. O carte citită este o viață trăită. Îmi plac cărțile de dezvoltare personală, cele de business și beletristică. Citind, ne vom înțelege în primul rând pe noi, îi vom înțelege pe ceilalți și vom ști cum să comunicăm eficient. Iubesc mișcarea, sporturile în aer liber (alergatul, mersul cu bicicleta), și urcatul pe munte sunt preferatele mele. De curând am descoperit și înotul.
Viața personală și cea profesională se împacă momentan foarte bine. 😊 Consider că pe termen lung este foarte important să ne alocăm timp și resurse pentru ariile importante ale vieții noastre. Părerea mea este că arii precum dezvoltarea personală, sănătatea, condiția fizică, relațiile și cariera merită atenția noastră constantă. Zilnic putem face ceva pentru a evolua.
3. Când aveai 10 ani, ce îți doreai să fii când vei fi mare? Cum se compară asta cu ce faci acum?
Dacă îmi aduc bine aminte, cred că astronaut. 😊
Probabil consideram atunci că e ceva ce mi-ar plăcea sa fac. Acum leadership-ul este ceea ce îmi doresc să fac. În primul rând îmi doresc să fiu leader pentru mine – să am claritate în ceea ce îmi doresc și să știu să mă motivez astfel încât să ajung acolo unde îmi doresc. Iar dacă prin exemplul personal reușesc să inspir și să ajut și pe alții în vreun fel, acest lucru mă va bucura foarte mult.
4. Care membru al familiei tale ți-a influențat cel mai mult modul de gândire?
Mama mea. M-a învățat bunătatea și bunul simț.
5. Care este cel mai frumos cadou pe care l-ați primit?
De departe cel mai frumos “cadou” pe care l-am primit este fetița mea, Teodora. 😊
De asemenea, vorbele frumoase, aprecierile și încurajările sunt “cadourile” de care mă bucur de fiecare dată când le primesc.
6. Râd până la lacrimi când…
Aud glume bune, inteligente și povestiri cu haz.
7. Ce anume din această lume îți frânge inima?
Atunci când văd un copil care suferă.
8. Care este persoana pe care o admiri cel mai mult și de ce?
Îl admir foarte mult pe Tony Robbins pentru ceea ce este ca om și pentru tot ceea ce face (cursuri, seminarii, carti, etc). Pentru mine este o sursă de inspirație și un lider demn de urmat. Iar aplicarea ideilor din cursurile și materialele lui ne dă claritate și ne ajută să evoluăm și să ne construim viața pe care ne-o dorim.
9. Care este acea unică convingere, pentru care ți-ai da viața?
Cred în integritatea fizică și în libertate: a mea, a persoanelor dragi și a noastră, ca și popor. Fără acestea, viața nu cred că ar avea mare valoare. Merită să lupt pentru aceste idealuri.
L-am rugat pe Georgian să ne povestească și despre cele mai importante experiențe de învățare ale sale. Iată câteva gânduri care i-au marcat evoluția.
1. Împărtășește o experiență/lecție din care ai învățat și care a avut un impact important asupra vieții tale.
Am fost membru timp de 2 ani într-un grup Mastermind, grup coordonat de Cristian Răducan. Ne întâlneam săptămânal, online, și aproximativ o dată la 2 luni, aveau loc și întâlniri de grup, față în față. În acest grup am învățat să evoluez asumat și să îmi asum obiectivele pe care mi le propun. Am învățat multe despre psihologia umană și despre cum să comunicăm eficient cu ceilalți. Această experiență mi-a adus claritate asupra a ceea ce îmi doresc în viață. Am decis să pun pe primul loc evoluția mea ca om. M-am pus pe primul loc în viața mea.
2. Cine este persoana din viața ta pe care o consideri profesor și de ce?
Cristian Raducan.
Cristi este OM, coach, psiholog. Este genul de om care inspiră în primul rând prin exemplul personal. Știe să adreseze acele întrebări care să scoată la suprafață ceea ce este cu adevărat important. Știe cum să îi ajute pe acei oameni care își doresc să evolueze și care vor să-și schimbe viața, să se transforme.
3. Ce carte ai recomanda prietenilor tăi?
Cele 7 obiceiuri ale oamenilor eficienți – Stephen Covey
4. Ce știi astăzi despre conducerea unei afaceri și ți-ai fi dorit să știi acum 10 de ani?
Este important să atragem în afacere oameni care au o atitudine bună: oameni responsabili, optimiști, cu bun simț, oameni deschiși la nou, oameni care vor să evolueze și care doresc să îi ajute pe cei din jurul lor.
5. Dacă ar fi să îi înveți pe colegii tăi un lucru, ce i-ai învăța?
Ca și recomandare, le-aș spune să evolueze asumat în fiecare zi, pe planurile vieții care sunt importante pentru ei. Evoluția ne face viața mai ușoară și mai frumoasă.
6. Descrieți un moment în care ați avut de învățat dintr-un conflict.
Conflictele nu aduc nimic bun, ele strică relația dintre cei implicați. Asta nu înseamnă să nu ne spunem punctul de vedere și să venim cu argumente. Însă foarte important este felul în care o spunem. Iar dacă totuși un conflict apare, consider ca e important să nu fim noi cei care îl generăm și care îl întreținem.
L-am mai întrebat pe Georgian cum este în echipa Autonom Ploiești – Buzău 🙂
1. Prezintă-ți pe scurt echipa
Ce îmi place cel mai mult la colegii mei este faptul că sunt oameni tineri și totodată foarte responsabili. Asta o spun tot timpul când sunt întrebat despre colegii mei. Mă repet și acum, însa mă repet cu mare placere. 😊
Pot să vă mai spun că vin cu mare plăcere la birou și că îmi place tare mult de ei. Comunicam foarte bine, suntem deschiși la nevoile celorlalți și ne ajutăm atunci când avem diverse provocări pe care le întâmpinăm.
Bineînțeles că sunt și lucruri de îmbunătățit la noi și, zi de zi, ne îmbunătățim și evoluăm împreună.
2. Ce îți dorești pentru Autonom Ploiești? Care sunt principalele provocări pe care le întâmpini?
Îmi doresc să dezvolt agențiile Autonom din Ploiești și Buzău. În perioada următoare mă voi concentra foarte mult pe partea de promovare a serviciilor Autonom către companiile din Prahova și Buzău. Avem servicii variate și de o calitate superioară și este important ca și mai multe companii să afle de noi și să interacționeze cu noi. Prin serviciile de mobilitate auto pe care noi le oferim, putem ajuta companiile atât cu reducerea cheltuielilor cu flota auto, cat și cu faptul că le luam grijile legate de gestionarea flotei auto.
3. Ce înseamnă inovația pentru tine?
Eu cred în acele îmbunătățiri mici și constante legate de o activitate. Dacă zi de zi ne întrebăm cum am putea aduce o mică îmbunătățire la ceea ce facem, exercițiu acesta va duce la rezultate remarcabile pe termen lung. Iar asta înseamnă pentru mine inovația.
4. Care sunt punctele forte ale agenției tale?
Oamenii responsabili și care se ghidează după principii și valori. De asemenea comunicarea dintre noi este un atuu important.
5. Clienții se pot baza pe voi pentru: …
Că suntem atenți la nevoile lor și facem tot posibilul pentru a-i ajuta atunci când au o problemă sau ne solicită un anume serviciu.
Ne-am dorit să aflăm și cum reușește Georgian să se implice din comunitatea din care face parte. Iată ce am aflat:
1. Ultima oară când am făcut voluntariat a fost…
La Ciucaș X3, cel mai mare concurs de alergare montană din România.
2. Care consideri ca sunt principalele probleme ale comunității din care faci parte? Ce le-ai propune celor din conducerea locală și cum ai putea să ajuți?
Părerea mea este că lipsa unui sistem educațional performant și nerespectarea legilor sunt principalele probleme ale comunității din care fac parte.
Legat de educație, aș propune un sistem real de evaluare și avansare a profesorilor pe anumite criterii de performanță.
Legat de nerespectarea legilor, aș propune sancțiuni mai dure și măsuri de aplicare a acestora. Mă refer aici atat la nerespectarea regulilor rutiere, dar nu numai.
Celor din conducerea locală le pot recomanda să nu uite de ce sunt acolo și să își facă bine treaba. Prin munca lor vor avea impact asupra unei comunități, vor schimba viața oamenilor din această comunitate. Au șansa ca prin deciziile lor să construiască o lume mai bună. Iar eu am încredere că au voința și puterea de a lăsa ceva bun în urma lor.
3. Descrie proiectul pentru comunitate în care te-ai implicat și care a avut cel mai mare impact asupra ta.
Acum 4 ani, împreună cu Florentina Lungu, un om minunat și o prietenă foarte bună, am înființat Clubul de Networking, o comunitate de afaceri în care antreprenorii și managerii din companii se întâlnesc săptămânal, schimba idei, se ajută reciproc și își promovează afacerile.
Din feedback-ul venit de la membrii Clubului de Networking, am tras concluzia că această comunitate i-a ajutat nu doar să-și crească afacerile, ci și să evolueze ca oameni și să aibă șansa de a-i ajuta pe cei din jurul lor și de a se implica în comunitate.
Eu sunt tare fericit că am contribuit la crearea și dezvoltarea acestei comunități, comunitate care în acest moment a devenit Bizz Club, cea mai extinsă comunitate de afaceri la nivel național.
Un gând de final pentru cititori😊
Vă mulțumesc pentru citirea acestui articol și vă transmit toate gândurile mele bune!
Vă doresc să vă bucurați în fiecare zi de persoanele dragi, de ceea ce faceți, și să trăiți viața cu multă pasiune!