Prezentare companie

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamț și este un jucător în top 3, după cifra de afaceri, în sectoarele principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto.

Compania oferă soluții moderne de mobilitate și finanțare precum: închirieri pe termen scurt și mediu, leasing operațional, transferuri cu șofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet management, asistență rutieră, servicii de spălătorie auto și închiriere de echipamente, printr-o rețea națională unică.

Încă de la înființare în 2006, grupul Autonom a crescut anual cu două cifre, ajungând la o CA de peste 80 de milioane de euro în 2021, cu o rată de creștere anuală compusă de aproximativ 50% în ultimii 15 ani. În ultimii 5 ani, Autonom a fost foarte activ pe piața de fuziuni și achiziții, realizând investiții în 11 companii din diferite sectoare precum financiar, asigurări, tehnologie și mobilitate.

Descarcă prezentare

În 16 ani de activitate

  • 600 de angajați
  • 46 de agenții
  • 33 de orașe în 2 țări
  • 13.435 autovehicule
  • 80,1 mil. euro CA în 2021
  • 44% rata medie de creștere anuală în ultimii 5 ani

Autonom este un furnizor integrat de soluții de mobilitate, pentru companii și persoane fizice.

Autonom se implică în comunitățile din care face parte prin intermediul Fundației Autonom. Din 2012 aceasta sprijină și se implică în proiecte pentru dezvoltarea educației. În cei peste 10 ani de activitate, Fundația Autonom a realizat 840 proiecte educaționale.

Autonom a încheiat un parteneriat cu Hellas Direct, o companie de asigurări inovatoare care operează în Grecia și Cirpu, și au creat astfel Autonom Protect, divizia care oferă servicii de vânzare, emitere și gestionare de polițe de asigurare.

În iunie 2021, Fitch Ratings a acordat Autonom Services SA ratingul IDR (Long-Term Issuer Default Rating) „B+”. Emisiunea de obligațiuni corporative, care se tranzacționează sub simbolul AUT24E, a primit un rating separat, „B-”.

În 2021 Autonom a publicat Strategia de Sustenabilitate prin care și-a anunțat angajamentul organizației către o dezvoltare durabiă. Obiectivul principal este de a reduce amprenta de carbon cu 25% până în 2025 și cu 51% până în 2030.

Autonom a listat în 2021 la Bursa de Valori București primele Obligațiuni corelate cu Obiective de Sustenabilitate (Sustainability-Linked Bonds), o premieră pe piața de capital din România, în valoare de 48,03 milioane euro, parte dintr-un program MTN în valoare totală de 250 milioane euro.

În 2022 Autonom primește o finanțare de 15 mil. euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru extinderea flotei de mașini electrice și hibride.

Premii

AON România – Best Employer (2014 – 2018)
UndeLucram – Top cei mai apreciați angajatori
Business Review
Made in Romania
Worldblu