Cum prefera sa calatoreasca romanii care muncesc peste hotare

Stim toti ca numarul romanilor care au ales sa munceasca peste hotare nu mai este de mult neglijabil. Potrivit Institutului National de Statistica, 1 milion de romani lucreaza in strainatate, in timp ce datele Băncii Mondiale arata ca numarul acestora depaseste 2,7 milioane. Curiosi sa aflam cu ce mijloc de transport prefera sa calatoreasca atunci cand vin acasa, am realizat, in parteneriat cu platforma online Tjobs.ro, un sondaj de opinie in randul romanilor care muncesc sau si-au propus sa munceasca in strainatate.

Sondajul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 3210 persoane si s-a derulat pe durata lunii august, cea mai „mobila” luna pentru romanii care muncesc in strainatate. Potrivit sondajului, 40% din acestia revin in tara cel putin o data pe an, 32 % ajung “acasa” de 2 ori pe an, iar 16 % – de cel putin 3 ori pe an.

Cum prefera sa calatoreasca romanii care muncesc in strainatate?

Cel mai utilizat mijloc de transport spre si dinspre Romania catre destinatiile de munca este avionul, urmat de autocar si masina personala, in timp ce, pe durata sederii in tara, multi inchiriaza o masina, costurile fiind mult reduse astfel decat daca ar parcurge tot drumul spre si dinspre tara cu masina personala.

Pe durata sederii in Romania, romanii prefera sa circule cu masina personala, urmata de mijloacele de transport in comun, taxi si masina inchiriata. “Romanii care muncesc in strainatate sunt familiarizati cu serviciile de inchiriere de masini si preferă sa apeleze la companii care ofera aceeasi calitate si siguranta ca cele din restul Europei, la costuri competitive si cu o gama completa de servicii”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa emis de Tjobs.ro.

Rezultatele sondajului au fost preluate si de presa:

Evz.ro: Avionul sau autocarul? Cu ce se întorc românii din străinătate
Wall-Street.ro: Sondaj online: Romanii prefera sa calatoreasca in strainatate cu avionul
Jurnalul.ro: (STUDIU) Cu ce se întorc românii în ţară
GazetaRomaneasca.rom: Cu ce călătoresc românii din străinătate: cu avionul sau cu autocarul?