Call to education: “Fericirea se invata in copilarie”

Cand incepe, oare, pregatirea pentru succes? Care sunt “semintele” care incoltesc inca de timpuriu, ajutand personalitatea sa se dezvolte armonios si asigurand terenul propice pentru o viata implinita?

Puteti afla toate astea si mai mult, intre 11 – 13 mai la Conferinta de educatie timpurie 2016: „Fericirea se invata in copilarie”. Aceasta conferinta este unica de acest fel din Romania, dedicata educatiei timpurii si necesitatii abordarii acesteia sub toate aspectele: cognitiv, fizic, emotional si social.

De ce aceasta conferinta?

Starea de bine este conditia sine qua non pentru o educatie sanatoasa, considera Fundatia Acorns. De aceea aceasta fundatie, prin brandul sau First7, ofera educatorilor informatii si pregatire de specialitate, know-how international, astfel incat acestia sa influenteze pozitiv starea de bine, fericirea si evolutia copiilor.

Educatia primita acasa in primii sapte ani de viata nu este intotdeauna suficienta; o influenta decisiva pentru o crestere armonioasa o au instituţiile specializate care se afla, la randul lor, in continua perfectionare. Implicit, calitatea educatiei depinde in mare masura de educatori si de nivelul de pregatire al acestora.

First7_LP

Ce inseamna Conferinta de Educatie Timpurie?

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, se vor desfasura workshopuri si traininguri sustinute de specialisti in educatie din Anglia, Olanda, Canada si Romania, care vor prezenta diverse strategii privind obtinerea si mentinerea fericirii copilului. Vor fi abordate teme precum: creativitatea, jocul in aer liber, dansul si miscarea, invatarea literelor prin intermediul miscarii, fericirea copilului si a educatorului, mindfulness, inteligente multiple si altele.

Educatori din sistemul educational de stat pot participa gratuit la conferinta, beneficiind astfel de informatii specifice si recomandari avizate, avand totodata posibilitatea de a-si perfectiona metodele educationale.

La conferinta sunt invitaţi educatori si invatatori din sistemul de stat si din cel privat, psihologi, pedagogi, coordonatori responsabili cu intocmirea planificarilor pentru activitatile educationale, asistenti medicali din cresele de stat implicati in activitatile educationale ale copiilor pe care ii au in grija, supraveghetori si ingrijitori din cresele de stat si private, care interactioneaza si participa la activitatile copiilor. Mai multe informatii gasiti pe www.first7.ro

Ne bucuram sa putem sustine si noi acest eveniment, in calitate de partener de mobilitate, asigurand oaspetilor straini si organizatorilor transport autonom.

In speranta ca ne dorim cu totii un viitor mai luminos si copii mai fericiti, va rugam sa dati mai departe aceasta informatie. Poate cunoasteti un educator, un profesor sau un parinte care ar beneficia de aceste cunostinte. Ajutati-i sa afle de oportunitate si sa ia o hotarare care ar putea sa le imbunatateasca viitorul lor si pe al copiilor de care au grija!