Despre adaptabilitate și importanța sensului #34

Salutare,

Săptămâna aceasta vă propunem să vorbim despre tehnologie și industria energiei verzi, despre adaptabilitate, despre importanța sensului și identificarea și valorificarea fiecărei oportunități.

Toate acestea pot fi citite în newsletterul nostru Learning Tip of The Week, la care vă invităm să vă abonați fie pe platforma LinkedIn, fie accesând pagina de mai jos:


#viațacuoelectrică by Mircea Meșter & ROCharge

Vă invităm să aflați 10 lucruri pe care ar trebui să le știți atunci când faceți tranziția către o flotă de mașini electrice oferite de Mircea Meșter. Recomandările vin în contextul în care trebuie să accelerăm eforturile de a deveni mai prietenoși cu mediul înconjurător.

Diferența dintre KW vs KWh. KW-ul pe oră reprezintă unitatea de energie pe care o introducem în baterie, adică echivalentul litrilor de benzină pe care îi introducem în rezervorul mașinii. Iar KW este puterea cu care introducem cantitatea de energie în baterie, adică debitul pompei de energie electrice.

Cum încarci o mașină electrică? Pot fi încărcate în trei feluri: la o priză domestică normală cu un cablu dedicat, la o stație AC cu debit mediu sau folosind cabluri de încărcare rapidă la stații dedicate.
Accelerație vs autonomie. Mașinile electrice au o putere din ce în ce mai mare, ceea ce le oferă o accelerație 0-100 record. Însă ce trebuie reținut este că trebuie să alegi între accelerație și autonomie, lucru valid și pentru mașinile diesel.

Garanția vs durata de viață. Sunt câteva întrebări în acest sens: cât ține o baterie la o mașină electrică, ce faci cu ea după ce i s-a terminat ciclul de viață și cât costă să o înlocuiești? Lucrurile sunt complexe și nu există un răspuns fix. O baterie de mașină electrică este garantată de producător 8 ani sau 60.000 de km. Însă după această perioadă nu înseamnă că necesită înlocuire. Bateriile pot funcționa până la 20 de ani și peste 300.000 de km și testarea s-a realizat deja cu ajutorul hibrizilor.

Despre timpul de încărcare, costuri, cum se încarcă diferite modele, aplicații și carduri de încărcare, ce afectează autonomia și reciclarea bateriilor aflați în materialul de mai jos:


#DozaDeLectură

Ashlee Vance - Elon Musk Tesla SpaceX - Editura Publica

Propunerea de lectură merge către o carte în care jurnalistul Ashlee Vance ne oferă o poveste foarte bine conturată a lui Elon Musk, o persoană care nu a renunțat niciodată la visele lui. Aceasta este o carte despre tehnologie și industria energiei verzi, despre lansări spațiale și antreprenoriat, despre cum să reușești în circumstanțe dure, dar și despre cum a început și cum s-au dezvoltat companiile Paypal, Tesla și SpaceX.

Găsiți sensul. Procesul poate părea dificil până ne dăm seama de întrebare, însă din acel punct răspunsul devine ușor. Este important să aspirăm să creștem sfera și scara conștiinței umane pentru a înțelege ce întrebare să punem și la mulți dintre noi poate să lipsească această idee clară despre ce vrem să facem cu viața noastră, dar și ce scop să urmăm. Nu urmăriți doar să câștigați bani sau să urmăriți oportunități de moment, creați-vă propria viziune asupra lumii, propria voastră misiune care să fie benefică pentru societate în ansamblu. Pe termen lung un scop bun este acela de a ne concentra pe îmbunătățirea vieții altor oameni. Lucrurile trebuie privite dintr-un unghi diferit și nu este timp pentru a aștepta ca alte persoane din jurul nostru să ne spună ce să facem.

Prețuiți timpul și învățați rapid pe parcurs. Este foarte important să ne mișcăm rapid și să învățăm de la experții din domeniile noastre de activitate. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim procesele și să ne facem munca mai ușoară. Pe lângă acest lucru avem nevoie de o planificare a zilelor în detaliu, pe ore și nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Ideile bune sunt nebunești până în momentul în care nu mai sunt, așa că viteza cu care le punem în aplicare contează.

Îmbrățișați transparența și comunicarea deschisă. Elon Musk este cunoscut pentru deschiderea și transparența sa, atât cu angajații, cât și cu publicul, comunicând mereu actualizările și progresul proiectelor și încurajează angajații să facă același lucru. În calitate de lider, puteți promova o cultură similară, fiind transparent și deschis cu angajații și încurajându-i să comunice între ei și cu alte părți interesate.


#ÎntrebăriCuSens din Jocul Autonom

Dacă ai putea sa le oferi tuturor oamenilor o valoare /calitate, care ar fi aceea?


#DeAscultat

Pentru inspirația din căști vă invităm să ascultați discursul lui Elon Musk de la Ted Talks.


Pe data viitoare!