La bordul Autonom, pe malurile Dunarii

2 zile, 4 orase, 900 km, 4 roti zdravene si camarazi de nadejde. Asa s-ar putea caracteriza week-end-ul trecut, in care ne-am trimis drept delegat un Renault Clio Symbol sa conduca echipa „Hai la bord” in periplul sau pe malurile Dunarii; mai exact, prin Braila, Galati, Tulcea, Macin si Cernavoda.

Desigur, aventura de un week-end s-a soldat cu peisaje uluitoare, fotografii memorabile si istorisiri pline de admiratie pentru bogatia de privilesti si valori impartasita de plaiurile strabatute. Ce ne-a captivat pe noi in mod special si va recomandam si voua? Iata:

  • O plimbare plina de istorie si farmec in Braila va poate scoate in cale case-monument, gradini, orologiul – simbol al orasului si, desigur, nu puteti rata faleza.
  • Galatiul trebuie vazut si trait la inaltime – la figurat, dar mai ales la propriu, iar vizita in port este emblematica si, deci, obligatorie.
  • In Tulcea, aveti o panorama unica asupra orasului din Monumentul Independentei. Faceti, de asemenea, cate o oprire pe malul Lacului Ciuperca si respectiv la singura sinagoga din Dobrogea unde se mai oficiaza slujbe.
  • Muntii spectaculosi ai Macinului (Culmea Pricopanului), cetatile antice Troesmis si Capidava si lacul surpat in cariera de la Iacobdeal va vor oferi o imagine reprezentativa asupra reliefului si istoriei dobrogene.
  • zaboviti putin si la situl urban si geamia din Cernavoda si nu va mirati daca observati in zona unele „traditii” incendiare 🙂

Povestea pe larg va invitam sa o savurati pe site-ul hailabord.ro. Pana la noi vesti, va dorim drumuri sigure si calatorii autonome!

Sursa foto: Hai la bord