Toma Coconea la Red Bull X-Alps

Ati auzit de Red Bull X-Alps, una dintre cele mai solicitante curse din lume?

An de an, sportivi din intreaga lume se intrec prin Alpi, alergand sau zburand cu parapanta, 1038 km, din Salzburg, Austria, pana in Monaco. Fiecare echipa este formata dintre un atlet si un suporter care are rolul de a-l ajuta pe sportiv cu tot ce are nevoie: mancare, logistica, suport medical sau psihologic.

Doar cei mai buni sportivi din lume sunt acceptati in aceasta cursa si suntem mandri sa anuntam ca printre concurenti se afla si doi romani, Toma Coconea (sportiv) si Daniel Pisica (suporter). Anul acesta partcipa 33 de sportivi din 18 tari, cu varste cuprinse intre 23 si 52 de ani. Ei isi testeaza limitele in fiecare zi, timp de aproximativ 2 saptamani, concurand aproape 17 h pe zi.

Toma Coconea este un exemplu de determinare si perseverenta. El participa la aceasta cursa inca din 2003 si nu a ratat niciuna pana in prezent.

Pentru mine, Red Bull X-Alps nu este o competitie, este un mod de viata, inca din 2003, de cand am participat la prima editie. Intr-un fel sau altul simt ca acest concept a fost creat special pentru mine. Combinatia de parapanta, alergare montana si catarare este exact pe placul meu.

Toma detine recordul pentru cea mai lunga distanta parcursa pe jos in cadrul cursei: 115 km in 2013, performanta ce nu ar putea fi obtinuta fara multa determinare si antrenament: Nicio zi fara antrenament este deviza dupa care se ghideaza sportivul nostru. De unde vine determinarea?

In fiecare dintre noi exista spiritul de invingator. Depinde de fiecare cum si-l dezvolta sau cultiva. Inca din copilarie am fost nevoit sa ma descurc singur in multe situatii, a trebuit sa imi intretin familia inca din adolescenta si probabil ca aceste lucruri m-au responsabilizat si m-au facut sa lupt, sa nu renunt niciodata, indiferent de cat de greu mi-a fost, a trebuit sa merg inainte. Pentru mine nu exista o problema fara solutie. Trebuie doar sa ai rabdare sau sa lupti sa o gasesti.

Impresionante sunt accidentarile peste care a trebuit sa treaca de-a lungul anilor: piciorul zdrobit, la un pas de amputare, bazinul rupt, mana rupta intr-o avalansa. Si iata ca dupa toate aceste accidentari, acum este in plina competitie. Cursa a inceput duminica iar in acest moment Toma este pe locul 13. Pana acum a parcurs 538 km cu o viteza medie de 20 km/h, ajungand la jumatatea drumului.

Puteti urmari live pe site-ul http://www.redbullxalps.com/ unde se afla Toma si cum decurge competitia.  aici  De asemenea, puteti citi mai multe despre realizarile lui aici intr-un interviu acordat inaintea inceperii cursei.

De ce sa urmaresti aceasta cursa? Iata aici 10 motive pentru care ar trebui sa o urmaresti.

Suntem alaturi de Toma cu gandurile noastre bune, dar si pe patru roti, pe traseul competitiei. Ii dorim mult succes!