Piața de rent a car din România este într-o continuă creștere

De curând, Marius Ștefan, fondator și manager Autonom, a povestit pentru ZF Corporate despre piața de rent a car din România și despre așteptările pe care le avem de la anul 2019.

Aceasta piață s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani deoarece a crescut numărul turiștilor și al deplasărilor în interes de business. Tot mai multe persoane renunță la ideea de a deține o mașină și preferă să inchirieze una atunci când au nevoie. Această dezvoltare a condus la o extindere a flotei auto la 10.000 de unități și o valoare a pieței de 80 milioane de euro.

În anul 2018, parcul auto Autonom de închirieri pe termen scurt a crescut până la 2.300 de autoturisme și ne așteptăm să crească și chiar să depășească pragul de 2.800 în acest an. În prezent, clienții noștri sunt reprezentați în proporție de 70% de români, restul fiind din Europa, Israel și SUA, iar perioada medie de închiriere este de 8 zile. Serviciile de rent a car pe termen scurt și mediu reprezintă 30% din cifra noastră de afaceri de 28 milioane de euro.

“În 2019, ne așteptăm ca veniturile Autonom Services SA să crească cu 25%, iar cifra de afaceri totală a grupului Autonom să depășească 60 de milioane de euro.”, spune Marius Ștefan.

Viitorul sună promițător, iar noi suntem mereu gata pentru noi provocări 😊