Toamna bogata in evenimente autonome

Ne mandrim cu parteneriate noi ce promoveaza educatia, reconsolidarea unitatilor de invatamant, “scoala verde”, protejarea mediului, comunicarea online din perspectiva marketingului si o participare cu si despre succes in cadrul Zilelor Biz a managerului Autonom Rent a Car, Marius Stefan. Suntem activi si implicati in proiecte frumoase, prezentate succint in cele de mai jos:

Sursa foto: workshops.prbeta.ro
Sursa foto: workshops.prbeta.ro

Incepand cu 14 octombrie Autonom Rent a Car s-a alaturat, in calitate de partener de mobilitate, celei de-a doua editii a workshop-urilor de comunicare PRbeta, adresate studentilor si masteranzilor din cadrul facultatilor de jurnalism si comunicare. Centrele universitare din Cluj-Napoca, Oradea, Iasi si Brasov au gazduit, timp de aproximativ o saptamana, cursuri zilnice conduse de specialisti cu experienta in domeniul comunicarii online, precum Dragos Alexa – consultant de marketing si strategii de comunicare, Victor Kapra – consultant in comunicare online sau Monica Jitariuc, Managing Director la The Practice. Urmatorul workshop din calendarul evenimentului are loc la Timisoara, in intervalul 25 – 30 noiembrie. Totodata, la aceste workshop-uri participa si reprezentanti ai companiilor ce ofera internship-uri pentru o parte dintre studenti. In urma primei editii a workshop-ului PRbeta, 16 studenti au fost angajati in domeniu in mai putin de trei luni, alti 38 au primit cate un internship in primele trei saptamani dupa aceste cursuri si absolut toti participantii beneficiaza de suport si consultanta din partea echipei PRbeta. Participarea in calitate de parteneri, alaturi de cele mai importante facultati de comunicare din centrele universitare de vaza ale tarii, ne bucura si ne-o insusim drept un privilegiu. De asemenea, felicitam pentru participare studentii implicati in acest proiect si le dorim un parcurs ascendent in carierele din sfera comunicarii online!

Sursa foto: www.letsdoitromania.ro
Sursa foto: www.letsdoitromania.ro

Un alt parteneriat cu care avem placerea sa ne mandrim vizeaza educatia, mai precis proiectul “Scoala mea Verde”, initiat de echipa Let’s Do It, Romania. Obiectivul: renovarea primelor cinci unitati de invatamant din Romania folosind principiile cladirilor verzi, selectate in urma unui concurs de amploare desfasurat in prima jumatate a acestui an in randul scolilor din intreaga tara. Au participat la nivel national 23.160 elevi, 1.173 cadre didactice si s-au implicat 7.372 de parinti, care au colectat sub initiativa Let’s Do It, Romania 124 de tone deseuri reciclabile.  Incepand cu 3 noiembrie si pana in 26 noiembrie se afla in desfasurare caravana “Scoala mea Verde”, in cadrul careia sunt vizitate unitatile scolare castigatoare: Scoala Gimnaziala ,,Mihai Viteazul” – Braila, Scoala Gimnaziala Maxus – Iasi, Scoala Gimnaziala Blagesti – Iasi, Scoala Gimnaziala ,,Vasile Alecsandri” – Neamt si Scoala Gimnaziala ,,Mircea Vulcanescu” – Maramures. Implicarea noastra a inceput in luna septembrie, prin sustinerea echipei Let’s Do It, din Piatra Neamt, alaturi de care am identificat zonele din natura cu mormane de gunoi aruncat ilegal si care ulterior au fost curatate in cadrul actiunii de colectare din 28 septembrie. Ne bucuram sa venim in sprijinul educatiei si sa promovam printr-un parteneriat care ne face cinste responsabilitatea pentru mediu si protejarea acestuia.

Zilele Biz 2012. Sursa foto: zilelebiz.ro.
Zilele Biz 2012. Sursa foto: zilelebiz.ro.

Marius Ştefan, director Autonom Rent a Car, a participat luni, 11 noiembrie, alaturi de cei mai apreciati antreprenori romani, la Zilele Biz, eveniment organizat sub tutelajul redactorului-sef al revistei Biz – Marta Usurelu si gazduit de Hotelul Howard Johnson din Bucuresti. Antreprenorii invitaţi să ia cuvântul la eveniment au vorbit despre propriile viziuni, idei şi strategii privind succesul în afaceri, ocazie cu care managerul Marius Ştefan s-a remarcat printr-un discurs salutat de audienţă şi inspiraţional pentru toţi cei care doresc să urmeze drumul antreprenoriatului. Potrivit managerului Autonom Rent a Car, secretul succesului este următorul: “There is no secret”. Dezvoltarea continuă a angajatului, targetul pe cărţi citite indiferent de domeniu, evaluările, contribuţia fiecărui membru al echipei, monitorizările lunare şi împărtăşirea valorilor companiei sunt câteva (ne)cunoscute ale formulei succesului, rezumată de Marius Ştefan la S (succesul) = X (munca) + Y (joaca) – Z (vorbaria). Sfaturi practice venite din partea managerului celei mai mari firme de inchirieri masini din Romania, cu 37 de agentii in 24 de orase si o flota de peste 1800 de autovehicule.