Lectii autonome pentru 2016

Salut, dragii nostri, si la multi ani! Va dorim un 2016 cu reusite din plin si cat mai multe calatorii pe unde va poarta dorul!

Ca in fiecare an, ne-am facut bilantul si, totodata, planurile pentru perioada urmatoare. Ne-a dat ghes si revista Forbes, care a intrebat mai multi antreprenori romani cum a fost pentru ei anul trecut si care ar fi lectiile pentru 2016.

In ceea ce ne priveste, dupa cum stiti, 2015 a fost intens si bogat in realizari. „La inceputul anului ne bugetasem o crestere de 20% a business-ului, dar inchidem cu aproape 30% . Am crescut si parcul auto, incheiem anul cu o flota de peste 2.500 de masini. Externalizarea parcului auto este un produs relativ nou pentru clientii din afara Bucurestiului. Folosindu-ne de reteaua noastra nationala, am reusit sa ne dublam masinile livrate in tara in aceasta forma de inchiriere pe termen lung, comparativ cu 2014”, a raspuns Marius Stefan, fondator si manager Autonom.

marius-stefan_8954-590x350

Am vazut schimbari pozitive si in societate, per ansamblu, precum imbunatatirea atitudinii generale a romanilor fata de antreprenoriat sau progresele ANAF in colectarea taxelor si impozitelor. Am apreciat noile masuri privind reducerea TVA, CAS si a impozitului pe dividende, insa suntem in continuare dezamagiti de lipsa de predictibilitate fiscala si asteptam de la actualul Guvern investitii in infrastructura, transparenta in informarile privind cheltuirea banului public si simplificarea modului de raportare fiscala si de plata a impozitelor si taxelor.

Un mare soc a fost tragedia din Colectiv, care ne obliga pe toti sa fim mai responsabili in relatia cu ceilalti si cu autoritatile, sa nu permitem fraude, neglijente ori abuzuri si sa anuntam orice nereguli.

Ce strategie avem pentru 2016? Ei bine, ne vom concentra asupra niselor (inchirierea de masini cu sofer, inchirierea de masini de transport marfa cu refrigerare si management de flota, prin leasing operational), vom creste inchirierile catre turisti si ne vom continua extinderea internationala.

Va invitam sa cititi articolul integral aici.