Experiente prin Banat

A sosit si mult asteptata perioada a verii si, odata cu ea, intrebarile: Unde mergem? Ce putem vizita? Cum ne putem petrece timpul liber?

Romania are o multime de locuri impresionante care merita sa fie vizitate de fiecare dintre noi. Acesta ar putea fi si motivul pentru care uneori devenim indecisi: la mare? La munte? Poate in Delta? De aceea noi vrem sa va venim in ajutor. Si pentru ca se apropie cu pasi repezi weekendul prelungit, iar vremea nu ne ingaduie sa stam acasa, venim cu o propunere greu de ignorat: Sa cunoastem impreuna Banatul!

banat
Sursa: www.opiniatimisoarei.ro

Banatul este una dintre cele mai incarcate zone ale Romaniei din punct de vedere cultural. In plus, natura a fost foarte darnica fata de meleagurile vestice. De aceea am creat o vacanta scurta, dar de neuitat!

Putem incepe prin a cunoaste una dintre bijuteriile Romaniei, orasul multicultural Timisoara. Capitala Banatului ofera celor care vin sa o viziteze o varietate de locuri in care sa iti petreci timpul liber:

  • Daca indragesti natura si doresti sa iei o portie de relaxare, iti propunem Parcul Rozelor. In centrul orasului, Parcul Rozelor surprinde privirile celor care il viziteaza. Imaginati-va 600 de specii de trandafiri aranjati sub diferite forme, pe o suprafata de un hectar. Parcul Rozelor este unul dintre cele mai frumoase din tara, un loc cu adevarat deosebit.
banat2
Sursa: timisoara.eventya.eu
  • Daca esti un iubitor al artei, Palatul Baroc ar putea fi locatia perfecta. Muzeul de Arta al Timisoarei este situat in Piata centrala. Palatul s-a format prin contopirea si supraetajarea a doua cladiri. Daca nu am fost destul de convingatori, va invitam sa facem impreuna un tur virtual!
  • Pentru ca tot este vara si este cald, o vizita la fabrica de bere Timisoreana ar fi nemaipomenita. Fondata in 1718, este prima fabrica de bere din Romania. Umbla vorba ca fostul depozit al fabricii va deveni muzeu. Dar pana atunci, ne introduce in povestea berii cu traditie pictura de mai jos, restul ramanand de vizitat:
  • Interesante sunt povestile romanilor! Si ce poate fi mai graitor decat locul in care si-au petrecut tineretile si batranetile? Muzeul Satului Banatean este un muzeu etnografic in aer liber. Reprezinta o marturie a civilizatiei traditionale si este incarcat de energie spirituala. Acesta este locul potrivit pentru contactul turistilor straini cu istoria si evolutia noastra. Cat despre noi, romanii, ne vom mandri si ne va bate inima mai puternic cand ne vom afla in mijlocul bijuteriilor Muzeului Satului Banatean.

Daca simti nevoia unei plimbari si in afara Timisoarei, nu este nimic mai simplu!

  • In cazul in care te numeri printre pasionatii de drumetii, Pestera Albastra ar trebui sa se afle pe lista ta de vacanta. Situata in localitatea Pietroasa la doar 100 km de Timisoara, pestera este unica datorita dominantei de albastru care i-a oferit si numele.
  • O alta pestera impresionanta este Pestera Romanesti. Ce o face speciala? Este vorba despre un loc de poveste care gazduieste evenimente de neuitat. Concerte ale orchestrei Filarmonicii Banatul Timisoara au loc chiar in interiorul pesterii.
banat6
Sursa: www.opiniatimisoarei.ro

Potrivit ziuadevest.ro, dirijori si solisti din toata lumea, precum SUA, Spania, Anglia si Japonia, se intreceau la finalul anului trecut pentru a avea ocazia sa participe la acest eveniment extraordinar. Va puteti inchipui cata emotie trezeste un concert al Filarmonicii intr-o pestera? Noi deja avem pielea de gaina.

banat7
Sursa: www.radiotimisoara.ro
  • Iubitori ai vinului, Cramele Recas va asteapta cu portile deschise si licori dintre cele mai bune! In apropierea Timisoarei, la mai putin de 25 km spre est, se afla una dintre cele mai pretuite si cunoscute crame din tara. Exista chiar un program de vizita al plantatiei si al cramei. In plus, vizitatorii au ocazia sa se bucure si de degustari de vinuri mai vechi de 50 de ani in adancul hrubelor. Cand vorbim despre Cramele Recas, nu putem trece cu vederea restaurantul Agroturistic. Meniul este foarte bogat, iar de pe terasa se poate admira podgoria. Cramele Recas pot oferi o adevarata experienta!
  • Daca iubesti natura, te vei rasfata in Banat. Zona Mlastinile Murani, aflata in comuna Pischina, este o rezervatie naturala. Deschis turistilor fara taxa de vizitare, Mlastinile Murani reprezinta locul de hibernare al egretelor si ratelor salbatice si o sansa de a putea observa specii deosebite de pasari, unele dintre ele protejate de lege.

Banatul ofera vizitatorilor sai mai multe locuri impresionante, insa pe restul va invitam sa le aflati singuri!
Va recomandam sa apelati la Autonom Rent-A-Car, in cazul in care nu aveti deja propria masina. Propunem castigarea timpului destinat relaxarii, dar si un plus de confort si siguranta. Este o varianta mai simpla si mai eficienta, iar ofertele cu care ne intampinam clientii sunt conform nevoilor acestora.

Surse:
www.radiotimisoara.ro
www.opiniatimisoarei.ro
www.timisoreni.ro
www.turismtimis.ro
www.ziare.com