La Autonom, ospitalitatea banateana are zambetul Gabrielei Milas

“In noiembrie 2007 s-a deschis agentia din Timisoara, odata cu primul angajat: eu”. Asa incepe povestea Gabrielei Milas in Autonom. O poveste care, in mare parte, se identifica cu cea a echipei pe care o conduce cu zambetul pe buze.

“Am ales sa lucrez pentru aceasta firma fiindca la interviu am intalnit 2 oameni entuziasti care m-au facut sa cred in aceasta afacere si am vazut imediat potentialul extraordinar de dezvoltare. Inainte am lucrat in sectorul hotelier, insa pasiunea cu care descriau Autonom Marius Stefan si Dan Iacob in scurta intrevedere de la interviu m-a facut sa am incredere si sa ma angajez fara ezitare”, isi aminteste Gabriela.

Acum, dupa 6 ani, conduce trei agentii Autonom (din Timisoara, Arad si Resita), gestioneaza o flota de peste 100 de masini si are in subordine 15 oameni, iar modul in care vorbeste despre ei lasa sa se inteleaga fara echivoc ca ii considera prieteni, nu subalterni: “Atmosfera este una ocupata si agitata, dar totodata vesela, pentru ca asa este si echipa: formata din oameni tineri, frumosi, veseli si entuziasti.” Sa-i cunoastem mai bine, prin cuvintele Gabrielei:

“In Timisoara, cel mai vechi angajat si, intr-un fel, stalpul agentiei este Daniel. A fost angajat in 2008, fiind primul agent al agentiei noastre; in timp, a fost promovat, iar acum este supervizor si coordoneaza din punct de vedere operational activitatea agentiei Timisoara si are in grija parcul auto. Agentii cei mai vechi (se poate spune de baza) sunt Adrian si Silviu; ei sunt deja familiarizati cu procedurile noastre, cu modul de lucru si, nu in ultimul rand, cu clientii. Mai sunt 2 baieti angajati din anul 2011, Ciprian si Marian, care se descurca foarte bine si s-au integrat in echipa foarte repede. Pe langa baieti, mai este si Daniela, pata roz din agentia noastra :)). Este angajata din 2011 ca office manager, dar mie mi se pare ca este aici dintotdeauna… Cei mai noi au fost angajati in 2013, Roxana, Ionut si Dan. Speram sa se integreze la fel de rapid si sa creasca impreuna cu noi.

La Resita aveam, pana nu demult, un singur agent, care s-a ocupat de deschiderea agentiei, in 2011, si a facut cunoscute serviciile noastre in judetul Caras- Severin: Razvan. Recent l-am cooptat in echipa si pe Dacian.
Agentia Arad a fost deschisa la sfarsitul anului 2010. Momentan avem 2 oameni acolo: Sebastian si Claudiu. Din luna iunie 2013 agentia Arad se va mari cu inca 2 agenti.

Per total, sunt o mana de oameni harnici si responsabili, de care sunt foarte mandra. Ne place ce facem si asta se vede cu ochiul liber; suntem tot timpul binedispusi.”

Ce fel de sef este Gabriela Milas? „Daca i-ar intreba cineva, colegii mei m-ar descrie ca pe un sef sever, dar drept. Ei spun ca sunt sociabila, deschisa, cu simtul umorului, dar, in acelasi timp, foarte orientata catre atingerea obiectivelor. Cer de la ei in permanenta sa se autodepaseasca si sa invete, sa se dezvolte, sa fie maine mai buni decat azi. Ii indemn sa se ajute mai mult si sa se respecte. Comunicarea intre noi este deschisa, vorbim oricand si despre orice fara bariere. Nu ma deranjeaza niciodata sa discut cu ei, ne invatam reciproc lucruri bune.”

Cum se formeaza o adevarata echipa? “Cautam sa motivam si sa dezvoltam angajatii; in functie de realizarile lor si de rezultatele la evaluarile semestriale sunt promovati. Eu incerc sa-i implic in dezvoltarea agentiei si eficientizarea activitatii de zi cu zi. Propunerile lor de imbunatatire sunt intotdeauna binevenite si implementate, unde este cazul. Toti angajatii au studii superioare (terminate sau in curs), vorbesc cel putin o limba straina si sunt orientati catre clienti.”

In august 2012, echipa Autonom din vestul tarii a sarbatorit trecerea pragului de 100 de masini in flota locala printr-o excursie de o zi la Belgrad. Intre timp, flota Autonom s-a extins la nivel national, depasind in prezent 1500 de masini.

Despre clientii Autonom, Gabriela spune ca „revin, de obicei, pentru ca sunt multumiti de serviciile noastre. Nici nu poate sa fie altfel: la sosire te intampina, zambind, in biroul Autonom, un om pregatit sa te ajute. Predarea efectiva a masinii dureaza pana in 15 minute, masinile sunt noi, in stare foarte buna, nu exista costuri ascunse. Cateva dintre atuurile care ne diferentiaza de celelalte firme de pe piata de rent-a-car ar fi calitatea serviciilor oferite, flexibilitatea si adaptabilitatea in functie de nevoile clientilor, parcul auto care se reinnoieste in fiecare an, prezenta in toate marile orase ale tarii si in principalele aeroporturi etc. Facem tot posibilul sa nu spunem „Nu” indiferent ce solicitare ar avea clientii.”

Dovada sta declaratia bloggeritei Oltea Zambori alias Nebuloasa.info, care a apelat de multe ori la serviciile agentiei Autonom Timisoara: “Primul contact cu Autonom a fost telefonic. O doamna cu o voce vesela (Gabriela Milas) s-a prezentat si m-a intrebat cand doresc sa ridic masina de la sediul lor. N-am stiut ca e optional si ca se muleaza asa bine pe disponibilitatile noastre. Am convenit de comun acord ziua de preluare si cea de predare si, din start, mi-au oferit cea mai noua masina a parcului lor auto, un Renault Fluence. Am hotarat sa merg pe mana lor, iar in seara dinaintea plecarii am mers sa semnez contractul si sa iau masina. Mi-a placut tare mult ca veselia doamnei nu a fost doar telefonica si am aflat cu mare bucurie ca e cititoare de bloguri (chiar era la curent cu toate campaniile online care se desfasoara in momentul acela). Cred ca ceea ce m-a impresionat (desi serviciile bune ar trebui sa fie o normalitate) a fost promptitudinea cu care am primit informatiile despre preluarea masinii. La fel, la predare, am stat fix 5 minute, cu tot cu verificarea masinii, timp in care am fost intrebata de vreo 3 ori daca totul a fost in regula si daca m-am simtit bine conducand masina lor. Raspunsul a fost “da” de fiecare data si le multumesc celor de la biroul din Timisoara pentru suport si grija.”

Ce face Gabriela in timpul liber? Citeste, calatoreste si se relaxeaza alaturi de prieteni. Celor care ajung in Timisoara sau imprejurimi le recomanda sa nu rateze urmatoarele obiective turistice:
– Castelul Huniazilor, cel mai vechi monument din Timisoara, construit intre 1443 si 1447 de Iancu de Hunedoara, pe locul vechiului castel regal din secolul al 14-lea;
– Palatul Baroc (denumit azi Palatul Presedintelui), unul din cele mai valoroase monumente din oras;
– Muzeul Satului Banatean / Rezervatia de Arhitectura si Tehnica Populara – Padurea Verde;
– Domul Romano-Catolic / Catedrala Episcopiei Romano-Catolice de Timisoara, ridicata intre 1736 si 1774. In prezent, in Dom se oficiaza slujbe in limbile maghiara, germana si romana;
– Biserica Sarbeasca, inaltata in stil neoroman intre anii 1744 – 1748;
– Fabrica de bere “Timisoreana”, atestata in anul 1718;
– Statuia Sfantului Nepomuk, edificiu in stil baroc, amplasat in 1756 in fata fostei primarii din Piata Paradei, azi Piata Libertatii;
– Sectia de Etnografie Bastion, situata in poarta Cetatii;
– Statuia Sfintei Maria, despre care se spune ca a fost ridicata pe locul unde a fost executat Gheorghe Doja, conducatorul rascoalei din 1514, deoarece Fecioara s-ar fi aratat atunci deasupra condamnatului.

Aceste obiective v-ar imbogati cunostintele despre Timisoara si merita, fara doar si poate, incluse in itinerariul oricarui turist dornic sa vada si sa afle lucruri noi. Daca vreti insa sa va pierdeti printre timisoreni si sa va distrati ca ei, aflati – tot de la Gabriela – ca locul lor preferat este Piata Unirii – “o zona mai boema, cu multe terase. Mai inedit este un local, Scârţ. Loc lejer“.

Asadar, cand mai ajungeti in vestul tarii, nu uitati ca ospitalitatea banateana are zambetul Gabrielei Milas 🙂