Afaceri la malul Dunarii

Afaceri

Desi se spune adesea ca la Bucuresti se da ora exacta in diverse domenii, exista numeroase evenimente demne de mentionat si in alte orase ale tarii. De exemplu, in Galati si Braila, conferintele Afaceri.ro incearca sa stimuleze dezvoltarea comunitatii antreprenoriale locale, sa incurajeze initiativa si construirea de noi relatii profesionale. Si, cum cultura organizationala Autonom ne indeamna sa participam la astfel de evenimente, sa ne dezvoltam mereu cercul de parteneri si sa invatam ceva nou zi de zi, profitam de ocazie pentru a vi le face si voua cunoscute 🙂

Cel mai recent eveniment Afaceri.ro s-a desfasurat pe 8 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri Galati. Organizata de catre Parcul Industrial Galati, in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati, Universitatea Dunarea de Jos Galati, Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii si Arhipelago – partener Autonom, conferinta s-a adresat antreprenorilor interesati de oportunitatile de afaceri din judetele Galati, Braila, Tulcea si Constanta. Tema principala: „Exportul, logistica si accesul la resurse pentru dezvoltare”.

Derulate sub forma de dezbateri, sesiunile conferintei au permis participantilor sa interactioneze cu speakerii si moderatorii si le-au oferit informatii esentiale despre posibilitatile de stimulare a exporturilor, mobilizarea comunitatii locale de antreprenori pentru valorificarea oportunitatilor actuale, surse de finantare, idei de afaceri si povesti de succes. Printre speakerii prezenti la eveniment s-a numarat si Peter Frank, autorul cartii „M-am saturat sa fiu prost: Incursiune in gandirea critica pentru oameni de afaceri si nu numai”, care a vorbit despre modul in care gandirea critica se poate pune in practica in business.

Georgiana Damian Office Manager GL - BR

Mereu dornici sa cunoasca noi antreprenori, la eveniment au fost prezenti si doi colegi de-ai nostri: Georgiana Damian (Office Manager) si Constantin Nistor (directorul agentiilor Autonom Galati si Braila). “Si-ar fi dorit sa participe la conferinte si ceilalti trei membri ai echipei, Emil, Alex si Ionut, dar activitatea operationala a fost intensa in ziua evenimentelor si cineva trebuia sa se sacrifice”, ne spune Tony. Curiosi sa aflam mai multe despre semnificatia acestui eveniment pe plan local, l-am intrebat care e pulsul afacerilor de la malul Dunarii.

“Evenimentul Afaceri.ro se afla la a II-a editie in zona Galati – Braila si este foarte important, avand rolul de a aduna laolalta oameni din mediul de afaceri local”, mentioneaza Tony. Pe 22 iunie a.c. o conferinta similara a avut loc la Braila, pe tema „Antreprenoriat si surse de finantare”.

Desigur, pentru comunitatea de afaceri din zona, acesta este un bun prilej atat pentru a afla noutatile legislative in materie de fiscalitate, resurse umane, fonduri europene, precum si pentru interactiune si stabilirea de noi contacte de afaceri. La aceste evenimente obisnuiesc sa participe si reprezentanti ai autoritatilor locale – Primarie, Camera de Comert, Prefectura – de asemenea, o oportunitate pentru consolidarea relatiilor dintre mediul de afaceri si oficialitati.

Constantin Nistor Galati-Braila

Desi afaceristii din Galati si Braila nu raspund, de obicei, in numar mare la evenimentele de profil din zona si este inca mult potential de dezvoltare in aceasta privinta, conferinta Afaceri.ro a atras 80 – 100 participanti. Catalizatorul evenimentului – dupa cum aveam sa aflam de la colegii galateni – a fost Marius Alexa, reprezentant Arhipelago, “un foarte bun organizator”.

„Eu particip cu mare drag si interes la orice eveniment de networking, intalniri de afaceri din zona Galati – Braila. Imi place sa cunosc oameni noi”, conchide Tony. Mape de prezentare, bannere roll-up, carti de vizita, zambet, optimism si incredere si… gata, echipa noastra este pregatita sa “faca valuri” printre antreprenorii locali. Doar orice afacere are, la un moment dat, nevoie de solutii autonome de transport, nu-i asa? 🙂

Urmatoarea conferinta Afaceri.ro va avea loc la Oradea, pe 3 noiembrie 2015. Detalii, aici.

Sursa informatii: www.afaceri.ro