Interviu cu un om frumos – Claudia Dramu, Expert SSM în Autonom

Claudia Dramu, cunoscută și sub numele de „Madame la Professeure”, și-a început activitatea în grupul de firme, în aprilie 2014. A avut un traseu foarte interesant (Import, Secretariat, HR, Administrativ), ajungând, în prezent, să reprezinte legătura dintre AUTONOM și instituțiile statului. În cele ce urmează, vă invit ca, în completarea caracterizării sale sumare drept sufletistă, „lipicioasă”, descurcăreață, implicată, eficientă, elegantă, să aflăm mai multe despre „omul” din spatele funcției de Expert SSM.

Pentru colegii mai noi, ai putea să ne prezinți cinci din cele mai importante atribuții pe care le ai în Autonom?

Pentru mine, toate atribuțiile pe care le am sunt importante. Printre acestea se numără: relația cu instituțiile statului (obținerea de avize, autorizări, deschiderea/ închiderea punctelor de lucru), activitățile de securitate și sănătate în muncă, supervizarea activităților administrative și de resurse umane.

De asemenea, te rugăm să ne prezinți, pe scurt, ce poziții ai ocupat și ce anume ai făcut în cei aproape 6 ani de activitate. 

Mi-am început activitatea alături de colegii de la Import, departament condus de dl. Dan Dincă. 🙂 La câteva luni, am trecut la Secretariat. Aici a început povestea cu instituțiile statului. În 2016, m-am alăturat echipei din Departamentul Operațional, unde am început cu activități de Resurse umane, urmate de plăți și alte activități administrative.

Acum, hai să ne întoarcem în trecut, la copilărie. Cum ai descrie-o pe fetița Claudia?

Fetița Claudia era un copil responsabil (alături de sora mea Mona, aveam grijă de fratele nostru Vasi), un copil sociabil (aveam mulți prieteni cu care mă jucam pe ulița satului, rolul meu era de „doamna învățătoare”). Iubeam școala și pe doamna învățătoare. Îmi plăcea să cânt și să recit poezii.

Ai putea să ne împărtășești cea mai frumoasă amintire din copilărie?

Îmi aduc, cu drag, aminte de ziua în care părinții noștri l-au adus acasă pe frățiorul nou-născut, Vasi. Atât eu, cât și sora mea așteptam, cu emoție și nerăbdare, în spatele porții, să-l cunoaștem și să-l ținem în brațe. 🙂

Ce facultate ai urmat și în ce măsură te-au ajutat informațiile dobândite în perioada studenției la locul actual de muncă?

Am urmat Facultatea de Chimie, din cadrul Universității „Al. I. Cuza”, Iași. Pe parcursul anilor de școală, am îndrăgit materiile reale. Cred că acest lucru m-a ajutat să-mi dezvolt gândirea analitică.

Ai avut vreun mentor sau vreo persoană care te-a influențat/ ajutat în dezvoltarea personală?

Tatăl meu, mecanic de profesie, avea o vastă cultură generală. Mereu mă întrebam cum de ține minte toate informațiile din geografie, istorie, muzică etc. El m-a influențat în dezvoltarea personală.

Ai putea să ne zugrăvești o zi obișnuită petrecută alături de familia ta?

E  o dimineaţă friguroasă de iarnă. În bradul frumos împodobit, luminiţele sunt aprinse. Se aud sunete de pocnituri ale lemnelor care ard în sobă. Se simte un miros plăcut de copt, de vanilie. Pe măsuţa din bucătărie ne aşteaptă laptele cald și gogoșile abia făcute de iubita noastră mamă. Ne așezăm cu toţii în jurul mesei şi ne bucurăm împreună. Nu ne grăbim, e o zi de sâmbătă și vom sta toată ziua împreună.

Ne vom ocupa de treburile casei, vom merge la cumpărături, iar spre seara vom continua concursul de REMI început zilele trecute. 🙂

Te rugăm să ne împărtășești ceva hazliu despre tine.

Locuiesc la țară șiiii, la țară, MĂTURA este un obiect necesar în gospodărie. Ei bine, ori de câte ori pun mâna pe mătură, îmi intră o așchie în deget. 🙂

Care consideri că este cea mai mare realizare a ta?

Cea mai mare realizare personală este fiul meu.

Pe plan profesional, am evoluat foarte mult, iar marea realizare este dată de drumul parcurs spre evoluţie.

Ce prețuiești cel mai mult în viața ta?/ Ce consideri că te împlinește?

Prețuiesc familia și credința în Dumnezeu. Mă simt împlinită pentru că sunt mamă.

Îți reproșezi ceva ce nu ai făcut?

Da, îmi reproşez că nu am petrecut mai mult timp cu fiul meu când acesta era mic.

Cum te relaxezi?

Îmi place să citesc și să mă uit la filme. Când este cald afară, îmi place să stau în grădină și să ascult cântecul păsărilor.

Ce anume te face vulnerabilă?

Sunt vulnerabilă când ies din zona de confort.

Ai putea să ne povestești, pe scurt, despre Asociația pe care ai înființat-o?

Asociația „Ucenici Meșteșugari” îmi dă prilejul să mă implic, alături de consătenii mei, în comunitatea în care trăiesc, promovând meșteșugurile și tradițiile locale. Gospodarii din sat vin la șezătoare, iar ucenicii meșteșugari (tinerii din sat) au prilejul de a se întâlni, de a se cunoaște mai bine și de a învăța de la maeștrii meșteșugari.

Care este calitatea pe care o apreciezi cel mai mult la oameni?

Apreciez oamenii corecți.

Care ar fi vacanța ta ideală?

Mi-ar plăcea să vizitez marile capitale din Europa, împreună cu fiul meu.

Cui i-ai mulțumi pentru ceea ce ești astăzi?

Îi mulțumesc mamei mele și, dacă ar fi printre noi, i-aș mulțumi și tatălui meu.