Bring the Change

BringChange3

Multi exclamam, poate, adesea ca lucrurile trebuie sa schimbe intr-un domeniu sau altul. Dar cati dintre noi oare se si straduiesc sa vina cu idei concrete si, mai ales, sa contribuie la implementarea acestora?

Dupa cum stim, sistemul sanitar din Romania sufera inca de grave lipsuri, care influenteaza dramatic starea medicala a populatiei. Pentru a vedea schimbari reale, este nevoie de aparatura performanta, de oameni competenti, de o schimbare a mentalitatii, de actiune. Si totul poate incepe cu o idee, cu o campanie. De exemplu, “Bring the Change” (Adu schimbarea) – o initiativa a Organizatiei Studentilor Medicinisti din Cluj, care a demarat un proiect de reabilitare a spitalelor din capitala Transilvaniei, incepand cu Institutul Inimii „Niculae Stancioiu”, unul dintre cele mai prestigioase unitati cu profil cardiologic din tara.

Dezvoltat in anii ’90 pe baza Clinicii de Cardiologie, Institutul Inimii “Nicolae Stancioiu” din Cluj-Napoca s-a tot dezvoltat, in prezent avand capacitatea de a diagnostica si trata cardiologic si chirurgical toate afectiunile cardiovasculare. Totodata, este baza de invatamant a Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”, prin Catedrele de Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara si Toracica. Iata de ce dotarea unitatii cu aparatura medicala performanta este vitala pentru tratarea numeroaselor urgente si pentru reducerea listelor de asteptare, care pericliteaza starea pacientilor.

Concret, institutul are nevoie de suma de 600.000 euro pentru a achizitiona:
• un ecocardiograf 4D care ar oferi o calitate a imaginii superioara, inregistrare tridimensionala in timp real si acuratete ridicata in stabilirea diagnosticului;
• aparat de circulatie extracorporeala, pentru interventiile chirurgicale complicate (pe cord deschis), in care se impune oprirea atat a circulatiei sangvine, cat si a respiratiei, pompa inlocuind aceste 2 functii vitale;
• set de chirurgie minim invaziva, a carui achizitie va duce la scaderea duratei de spitalizare, a ratei complicatiilor post-chirurgicale si o recuperare mult mai rapida.

In acest scop, initiatorii Bring the Change au realizat o campanie de informare despre bolile cardiovasculare si preventia acestora, precum si de strangere a fondurilor pentru dotarea Institutului Inimii „Niculae Stancioiu”.

BringChange

Nu puteam nici noi ramane indiferenti la acest mesaj, astfel incat am sustinut cu drag campania in calitate de partener de mobilitate, pentru ca, impreuna, sa facem lucrurile sa mearga in directia cea buna 🙂 Va invitam si pe voi sa va alaturati cauzei. Orice ajutor este un pas inainte. Depinde de fiecare dintre noi sa transformam in realitate schimbarile pe care ni le dorim in societate.

Mai multe informatii despre proiectul Bring the Change puteti afla de aici.