Carnaval la Autonom Piatra Neamt

Cum scoti 30 de oameni din rutina de zi cu zi? Organizezi ceva “cool”, “ce n-a vazut Parisul”, si ii lasi liberi sa isi faca treaba. Asta dupa ce au fost de acord si, o saptamana intreaga, au probat, ales si au incercat sa intre in pielea personajelor alese. Si asa si-au adus noutatea si in vietile personale. Fiecare s-a gandit si imaginat ce personaj si-ar dori sa fie pentru o zi, iar acest lucru le-a permis sa treaca de la vis la realitate. Intr-o zi de vineri, la serviciu, si fara niciun motiv aparent.

In spatele unei astfel de actiuni, ce poate parea usor frivola, sta, in fapt, un lucru simplu: succesul unei organizatii este dat (si) de oamenii care lucreaza aici. De cum aleg sa isi poarte “bataliile”, de “armele” pe care le folosesc pentru atingerea scopului. De cum faci dintr-o zi obisnuita la birou una memorabilia, si azi, dar si maine. Azi diferit de ieri, maine altfel, si apoi sa spui “I love my job”.

Sa te numesti Autonom si sa reusesti sa fii unul, in foarte multe feluri diferite. Sa vii imbracat de carnaval intr-o zi de lucru, sa participi la intalnirile programate, la sedinte, si sa reusesti sa iti mentii si seriozitatea, si demnitatea profesionala, chiar daca azi esti Zorro. Sau D’artagnan sau Alba ca Zapada, sau Scufita Rosie sau… sau…

Apoi, ziua de munca se anima, nu pentru ca faci lucruri deosebite fata de ieri, ci pentru ca azi ai colegi noi :), toata lumea observa pe toata lumea si comunicarea este mai vie ca oricand. Si vrei sa repeti experienta, altfel. Dar la fel: in secret, nu spui nimanui, si risti sa nu ii spui nici sefului. De fapt, nu risti, o faci pur si simplu, pentru ca esti autonom.

Apoi mananci pizza… cu cine vrei tu: cu un presedinte, cu un personaj de poveste preferat sau cu nobilimea. Iar la finalul zilei te gandesti la cum vrei sa fii maine, la ce alegeri poti face. Pentru ca poti.