Entrepreneurship Academy

Oare cati studenti la management, antreprenori debutanti si viitori antreprenori nu si-au dorit sa existe o scoala unde sa poata invata practic despre afaceri si unde profesorii sa nu vorbeasca din carti, ci sa fie chiar antreprenori cu experienta? Vestea buna este ca deja exista un astfel de loc: se numeste Entrepreneurship Academy si este singura facultate antreprenoriala din Romania, unde studentii invata practic, inca din prima zi de scoala, cum sa isi construiasca si sa isi dezvolte o afacere.

Sub indrumarea unui Team Coach, studentii creeaza si administreaza afaceri reale, invata sa lucreze in echipa, au cursuri de economie, finante, contabilitate, management, strategie, marketing, vanzari. Acestea nu insumeaza insa mai mult de 10-12 ore pe saptamana, restul timpului cursantii dedicandu-si-l administrarii efective a afacerilor lor. O alta diferenta fundamentala fata de invatamantul conventional este si faptul ca profesorii sunt, de fapt, antreprenori si oameni de afaceri cu multa experienta.

Ce inseamna The Entrepreneurship Academy, pe scurt:

  • Nu studenti, ci echipa de antreprenori;
  • Nu teorie, ci practica;
  • Nu simulari, ci afaceri reale;
  • Nu sali de clasa, ci spatii de birouri;
  • Nu control, ci auto-organizare.

Cum a inceput totul? Metodologia Team Academy a fost dezvoltata in Finlanda, de catre Johanes Partanen, in perioada 1993 – 2001, iar in prezent exista centre / universitati in Franta, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina, Peru si, iata, si in Romania.

EntrepreneurshipAcademy

Ce presupune acest model educational experiential, ce rol joaca team coaches in procesul de invatare al studentilor si care este impactul profesorilor-antreprenori asupra performantelor obtinute de cursanti va invitam sa cititi pe indelete aici.

Noi, echipa Autonom, sustinem educatia bazata pe invatare continua si experienta practica si ne mandrim ca suntem partener de mobilitate in acest proiect. In plus, am si beneficiat direct de abilitatile practice de project si time management ale cursantilor; o echipa din Olanda ne-a vizitat de curand la sediul nostru din Bucuresti, cu o tema clara: livrarea de mancare la birou. Asa se face ca am avut prilejul nu doar de a-i cunoaste pe studenti, ci si de a savura un pranz delicios 🙂
Mult spor si succes in afaceri, dragi actuali si viitori antreprenori!