[Stiati ca?] 7 lucruri interesante despre mașini și condus

Te-ai întrebat vreodată când a fost emisă prima amendă de viteză sau câte mașini există în lume? Ei bine, am adunat câteva dintre cele mai amuzante și interesante lucruri pe care probabil că nu le știai despre condus sau despre mașini.

1. Este o infracțiune penală să conduci o mașină murdară din Rusia – Veste rea pentru toți cei cărora nu le place să își spele mașina. În Rusia este ilegal să conduci o mașină care este considerată murdară de poliția rutieră, pedeapsa fiind o amendă la fața locului.

2. În Los Angeles există mai multe mașini decât oameni – Există 3,9 milioane de persoane în Los Angeles și 6,4 milioane de mașini.

3. Prima amendă de viteză din lume a fost emisă în 1896 – Walter Arnold călătorea prin Kent cu o viteză de patru ori peste limita legală, când a fost prins și amendat. Limita a fost de 2 mile pe oră și Walter Arnold mergea cu 8 mile pe oră.

4. 1.2 miliarde de autovehicule sunt în prezent utilizate în întreaga lume – Comparativ cu populația lumii, avem aproximativ o mașină la fiecare șapte persoane de pe Pământ. Se estimează că numărul de mașini va crește până la 2 miliarde până în 2035!

5. Danemarca plătește un impozit de 150% pentru toate achizițiile de mașini noi.

6. În Spania este ilegal să conduci în anumite tipuri de încălțăminte, cum ar fi papucii, pantofii cu toc foarte înalt sau în picioarele goale. Cei care fac acest lucru se pot alege cu o amendă de 200 euro.

7. În Slovenia nu trebuie să semnalizați atunci când vă apropiați de un sens giratoriu, în schimb, semnalizați doar pentru a arăta când părăsiți sensul giratoriu.

Acestea sunt 7 curiozități pe care le-am aflat noi despre mașini, valabile prin câteva colțuri ale lumii. Voi mai știți și altele?