Ramona Buzatu – jurista pasionata de masini, la “carma” Autonom Craiova

photo 1 (1)

Dupa ce si-a finalizat studiile in drept, a “virat” spre domeniul auto, pentru ca, in 2012, sa aleaga o cariera alaturi de Autonom Rent-a-Car. Daca vreti sa descoperiti femeia pasionata de masini, care se afla la carma agentiei noastre din Craiova, iata, v-o prezentam in interviul de mai jos. Doamnelor si domnilor, Ramona Buzatu!

1. Va rugam, pentru inceput, sa va prezentati pe scurt. Cine este profesionista si femeia Ramona Buzatu? Care a fost parcursul dvs. profesional pana in prezent si de ce ati ales o cariera alaturi de Autonom?

Ma numesc Ramona Buzatu, am terminat Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Craiova si, desi in momentul in care am inceput facultatea mi-am dorit o cariera in acest domeniu, fiind vrajita de filmele americane cu avocati, pe parcurs nu am mai fost la fel de incantata. Imediat dupa terminarea facultatii, m-am angajat consultant in vanzari auto la SC Rucom SA, dealer auto Chevrolet. Am fost apoi coordonator de vanzari si director de vanzari Chevrolet. Au fost 8 ani frumosi, in care am invatat foarte multe lucruri despre masini. Alegerea de a ma alatura echipei Autonom a venit de la sine, domeniul auto fiind unul in care ma simt in largul meu.

2. Cum a evoluat agentia Autonom Rent-A-Car Craiova de la infiintare pana in prezent? Ce cifre de afaceri ati atins în ultimii ani? V-a afectat criza? Ce planuri aveti pentru viitorul apropiat?

Agentia din Craiova s-a deschis in februarie 2010 si a pornit la drum cu 3 autoturisme, ajungand in prezent la peste 50. Am avut in 2010 un total de 50 de contracte si, in doar 4 ani, am ajuns la 1922 de contracte. Craiova nefiind o zona turistica si agentia noastra din acest oras neavand foarte multe inchirieri catre persoane fizice, n-am resimtit foarte mult criza.

Pentru viitorul apropiat ne propunem sa avem cati mai multi parteneri din domeniul auto carora se le oferim serviciile noastre de inchirieri auto, leasing operational sau transferuri, fiind cunoscut faptul ca la Craiova se afla fabrica Ford.

3. Care a fost cel mai dificil moment din cariera dvs. de director al agentiei Autonom Rent-A-Car Craiova?

Un moment dificil a fost in 2012, cand ne-au fost furate 2 autoturisme. Ne-am mobilizat, am folosit tot ce avem la dispozitie, nu ne-am pierdut speranta si, dupa cateva luni, am reusit sa recuperam una dintre masini.

4. Prin ce se diferentiaza piata rent a car din zona Craiovei, comparativ cu alte regiuni ale tarii?

Nu sunt diferente fata de piata de rent din alte regiuni ale tarii; predomina inchirierile catre persoane juridice.

5. Cum descrieti colectivul agentiei Autonom Rent-A-Car Craiova? Prezentati-ne pe scurt membrii echipei.

photo 2 (1)

Colectivul agentiei Craiova este format din 6 persoane si alte 2 persoane sunt la agentia din Slatina. Laurentiu este cel mai vechi membru al echipei, cel care are cea mai multa experienta si ii coordoneaza pe ceilalti colegi. Eu m-am alaturat echipei in mai 2012 si foarte repede, respectiv pana in noiembrie 2013, am ajuns sa fim o echipa de 8 persoane.

Pe Mitrut l-am selectat cu mare bucurie pentru Slatina in iunie 2012, apoi lui Paul i-am dat vestea angajarii chiar de ziua lui, Florin s-a alaturat cu entuziasm, Adi este cel responsabil cu voia buna, Alex a venit cu dorinta de munca, iar Violeta intregeste echipa si este un office manager de care aveam mare nevoie.

6. Mai toti angajatii si partenerii Autonom au in comun pasiunea pentru carti, cursuri si alte resurse de dezvoltare personala. Ce reprezinta pentru dvs. dezvoltarea profesionala si personala si ce demersuri faceti, concret, pentru a va perfectiona continuu?

In general, avem tendinta ca, dupa terminarea facultatii, sa consideram ca deja stim tot ce este de stiut, ca am invatat suficient, insa, in orice domeniu, daca vrei sa te perfectionezi, intotdeauna poti gasi o carte sau un curs care sa te ajute sa afli mai multe. Ca toti ceilalti colegi, citesc si sunt atenta la oportunitatile care apar pentru a ma perfectiona.

7. Ce le recomandati tinerilor care-si doresc o cariera dinamica in domeniul rent a car?

In primul rand, sa-si depuna CV-ul in momentul in care apare o astfel de oportunitate. Au foarte multe lucruri de invatat: cum sa utilizeze computerul, isi pot perfectiona cunostintele despre limbile straine, avand posibilitatea sa intalneasca foarte multi clienti straini cu care sa converseze, perfectionarea abilitatilor de vanzare si negociere, lucrul in echipa.

8. Ce reprezinta masinile pentru Ramona Buzatu? Sunt doar un obiect de activitate sau si un hobby, in viata personala?

Pentru mine, masinile sunt un hobby. Am o masina sport pe care o conduc ori de cate ori am ocazia si timpul imi permite.

9. Cum va petreceti timpul liber? Ce hobby-uri aveti? Cum se impaca viata profesionala cu cea de familie?

Hobby-ul meu il reprezinta calatoriile. Cateodata ma dau cu snowboard-ul sau cu rolele. Sunt casatorita de aproape 5 ani si incerc sa am un echilibru intre viata profesionala si cea de familie.

10. Ce mesaj le adresati celor care nu au vizitat Craiova inca? Ce obiective considerati ca n-ar trebui sa rateze, in special?

Craiova este un oras cu oameni primitori si locuri frumoase de vizitat. Iata doar cateva exemple:

  • Parcul Romanescu, un loc unde poti sa te relaxezi, poti sa faci sport, sa vezi animale salbatice sau sa calaresti.
  • Centrul pietonal recent modernizat, plin de terase si de agitatie
  • Dealul Bucovatului de unde poti sa vezi o extraordinara panorama a orasului
  • Teatrul “Marin Sorescu”, unde, zilele acestea [n.n. intre 23 aprilie si 4 mai 2014], se desfasoara “Festivalul International Shakespeare”