Instrucțiuni – Joc de Cărți

Felicitări! Ești posesorul unei resurse foarte puternice care te va ajuta să creezi grupuri cât mai unite și închegate. Folosește-o cu încredere, dar și cu grijă. Această resursă te va ajuta să spargi gheaţa la începutul întâlnirilor, fie că sunt formale sau informale.

Conţine: 100 cărţi de joc, 5 categorii.

Recomandat: pentru toate vârstele, ideal pentru grupuri de 8-10 jucători.

Aranjarea jocului

Moderatorul trebuie să folosească această resursă într-un spaţiu care va permite desfășurarea activităţii fără întreruperi. Jocul poate începe cu un mic exerciţiu de meditaţie, în care toţi se concentrează asupra respiraţiei cu ochii închiși.

Roluri

Moderator – Acesta va avea rolul de a facilita jocul. Va fi prima persoană care va răspunde la întrebare și va da tonul discuţiei. Managerul timpului – Această persoană va avea rolul de a ţine evidenţa timpului în cazul în care întreaga activitate trebuie să se desfășoare într-un timp limitat.

Instrucțiuni de joc:

  1. Moderatorul va fi cel care va face primul pas: va răspunde primul la întrebare pentru a stabili nivelul de deschidere al activităţii.
  2. Fiecare membru al grupului alege o întrebare. Se poate face schimb de întrebări dacă sunt de acord.
  3. Fiecare jucător are la dispoziţie 3 minute să răspundă la întrebare.
  4. Participanţii sunt încurajaţi să asculte activ, să nu judece și să evite discuţiile în contradictoriu. Încrederea și respectul sunt două valori foarte importante în desfășurarea jocului.
  5. Dacă un participant se emoţionează mai tare, ceilalţi sunt încurajaţi să se poarte natural fără a exagera momentul, dar fără să ignore emoţia complet.