Interviu mobil cu Marius Stefan, pe Wall-Street.ro

De curand, Marius Stefan, general manager si co-fondator Autonom Rent a Car, a fost invitat la o altfel de plimbare: un interviu mobil in masina Wall-Street.ro, un Mercedes-Benz clasa V, prilej pentru o discutie relaxata despre afacerea Autonom, factori de dezvoltare pentru turism, provocari, dileme si mai ales solutii.

822x0-00-65

Cum interviul mobil presupune calatoria spre cateva locuri relevante din viata intervievatului, in cazul lui Marius, masina Wall-Street.ro s-a indreptat spre agentia Autonom din Baneasa, iar apoi spre centrul nostru de inchirieri de la Aeroportul International “Henri Coanda” Otopeni. In acest timp, desigur, au inceput si intrebarile despre Autonom Rent a Car: cum, cand si de ce a aparut aceasta afacere, cum a evoluat si cine sunt clientii nostri actuali, ce performante financiare avem, dar si ce ne propunem pentru perioada urmatoare.

Autonom Rent a Car a aparut dintr-o nevoie reala de servicii de inchiriere auto. Romanii plecati la munca in strainatate, tot mai numerosi in ultimul deceniu, aveau nevoie de mobilitate cand reveneau in tara pentru a-si petrece concediile impreuna cu familia. Iar noi am sesizat aceasta oportunitate, oferindu-le masini spre inchiriere la preturi accesibile.

De atunci, serviciile au evoluat, clientii s-au diversificat, flota Autonom s-a extins cantitativ si calitativ si am deschis agentii in toate marile orase din tara, astfel incat in prezent avem acoperire nationala prin 38 de centre de inchirieri, in 25 de orase. Odata cu instalarea crizei, am abordat proactiv mediul corporate, ceea ce s-a dovedit a fi varianta castigatoare, aducandu-ne crestere constanta, iar in prezent doar 20% dintre clientii nostri reprezinta persoane fizice.

„In 2014 am generat afaceri de 11 milioane de euro, marja de profit fiind de undeva la 5%. Suntem in investitii, deci nu scoatem bani din firma. Pe segmentul de rent-a-car, avem o cota de piata de circa 25%”, precizeaza Marius Stefan.

Indiferent insa de specificul clientilor, confortul si siguranta acestora reprezinta o prioritate, motiv pentru care nu utilizam masinile mai mult de doi ani. Numai in 2014 am achizitionat 1048 de masini, iar anul acesta flota noastra va numara 2700 de autoturisme. De curand, masinile de lux sunt tot mai cautate, mai ales in mediul corporate, astfel incat ne innoim constant cu cate un lot de Mercedes clasa E sau BMW seria 5, oferindu-le spre inchiriere inclusiv cu sofer.

In 2014 am inceput sa exploram noi directii de dezvoltare si ne-am incumetat sa facem pasul decisiv pentru extinderea internationala: dupa o pregatire de doi ani, din octombrie anul trecut, suntem prezenti si in Ungaria, prin agentia deschisa la Budapesta. Argumentul nostru forte pe piata externa? Flexibilitatea! De pilda, daca inchiriezi o masina de la oricare centru de inchiriere Autonom din Romania, o poti lasa la agentia din Budapesta, daca te avantajeaza in planurile tale de calatorie.

Care sunt ambitiile, provocarile si “secretele” noastre, de ce sunt importanti oamenii, invatarea continua si cultura noastra organizationala, dar si cum reuseste Marius sa-si ia vacanta trei luni pe an va invitam sa aflati direct de la sursa, din interviul Wall-Street.ro