Incepe Festivalul Olimpic al Tineretului European

wintersports

Au ramas mai putin de 48 de ore pana se va da startul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), ce va fi gazduit de tara noastra, in perioada 17-22 februarie 2013, la Brasov, Rasnov, Predeal, Poiana Brasov si Cheile Gradistei.

FOTE este cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret organizat vreodata in Romania. Ce inseamna “mare”?

  • 910 sportivi din 45 de tari se vor intrece la 8 probe sportive: schi alpin, schi fond, biatlon, hochei pe gheata, patinaj artistic, patinaj viteza, sarituri cu schiurile si snowboarding.
  • Romania va fi reprezentata de 58 de sportivi – 20 la hochei, cate 8 la biatlon si schi fond, cate 6 la schi alpin si sarituri cu schiurile, 4 la short track, cate 3 la snowboard si patinaj artistic.
  • 400 de voluntari, fete si baieti, vor fi mereu la dispozitia delegatiilor oficiale.
  • La final, pe laureati ii asteapta 350 de medalii de aur, argint si bronz. Sportivii au prilejul sa se familiarizeze cu o competitie internationala, antrenandu-se astfel pentru Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci, din 2014.

Dupa cum ne stiti iubitori de sport si drumetii in aer liber, vom urmari si noi indeaproape competitia, ceea ce va recomandam si voua. Un eveniment de o asemenea amploare e o premiera nationala; nu putem rata sansa de a fi acolo! Alaturi de noi vor fi si turistii sositi din toata Europa, care au nevoie de autonomie pentru a se deplasa dintr-o statiune in alta, in functie de programul sportiv al evenimentului.

Intrarea este gratuita la toate competitiile. Ce ziceti, ne vedem pe partie, sa-i incurajam pe sportivii nostri? 🙂