Autonom finalizeaza cu succes plasarea unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 20 milioane euro

Ne bucurăm să vă anunțăm că am finalizat cu succes prima emisiune de obligațiuni în cadrul unui plasament privat în valoare de 20 milioane euro. Obligațiunile au o maturitate de 5 ani, cu un cupon de 4,45% plătibil anual, și urmează să fie listate pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (BVB).

Am participat în ultimii ani la evenimentele organizate de BVB, apropiindu-ne de această comunitate, mai ales după ce Autonom Services a fost nominalizată în programul Made in Romania în 2017 și, în acest context, am decis să ne diversificăm sursele de finantare și să creștem astfel maturitatea medie a finanțărilor noastre prin intermediul unei emisiuni de obligațiuni, devenind astfel vizibili ca emitent pe piața de capital”, a declarat Marius Ștefan, co-actionar și fondator al Grupului Autonom International, din care face parte Autonom Services SA.

Emisiunea de obligațiuni a fost suprasubscrisă, având o structură echilibrată a subscriitorilor, unde se regăsesc atât persoane fizice, cât și investitori instituționali (fonduri deschise de investiții, bănci, societăți de investiții financiare, societăți de asigurări). Aceast fapt demonstrează faptul că există interes din partea investitorilor locali pentru alternative de plasament în titluri de calitate listate la bursa din București.

Recomandăm companiilor antreprenoriale să își îndrepte atenția către bursă, ca alternativă viabilă de finanțare a afacerilor lor”, a declarat Dan Ștefan, co-acționar al Grupului Autonom International.

Plasamentul privat a fost intermediat de BRD Groupe Societe Generale, în calitate de Coordonator unic al tranzacției, și de BT Capital Parteners – divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Manager.

Ne bucurăm că am avut ocazia sa lucrăm împreună cu echipa lui Marius și Dan la această emisiune inaugurală, iar succesul ei ne sporește încrederea că vor exista mai multe emisiuni de obligatiuni corporative ce vor fi lansate la BVB de companiile antreprenoriale cu acționariat local”, a spus Irina Neacșu, Directorul Executiv al Direcției Corporate Finance din cadrul BRD Groupe Societe Generale.

„Suntem încântați să fim unul dintre partenerii Grupului Autonom International la prima lor emisiune de obligatiuni pe piata de capital din Romania,emisiune ce confirma faptul ca din ce în ce mai mulți antreprenori privesc bursa ca o sursă potentiala de finanțare pentru indeplinirea planurilor lor de dezvoltare”, a mentionat Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners.

Asistența juridică a fost acordată de casa de avocatură RTPR Allen & Overy. „Obligațiunile sunt astăzi opțiuni din ce în ce mai convingătoare într-un context în care piețele europene sunt inundate de lichidități, iar randamentele intră in teritoriu negativ. Ca alternativă la finanțarea bancară și vizând o bază diferită de investitori, obligațiunile se dovedesc a fi mult mai flexibile, dacă sunt structurate adecvat. Serviciile unor avocați și consultanți financiari cu experiență în structurarea unor astfel de produse de finanțare, în acord cu așteptările investitorilor, sunt esențiale pentru obținerea unor randamente atractive”, a declarat Mihai Ristici, partener RTPR Allen & Overy.

Le mulțumim partenerilor care ne-au asistat în acest proces și tututor investitorilor pentru încrederea acordată!