Destinatiile romanesti, tot mai cautate de straini

Sursa foto: turism.gov.ro

La targurile internationale de turism organizate la Viena, Stuttgart, Paris si Madrid luna trecuta, destinatiile turistice din Romania au fost la mare cautare. Cele mai cautate oferte au fost cele pentru Delta Dunarii si Transilvania, dar si manastirile din Bucovina, statiunile montane si cele balneare.

Destinatiile turistice din tara noastra au fost prezentate strainilor atat in cadrul standurilor nationale si prin expozantii romani participanti, cat si in ofertele operatorilor din Germania, Austria, Spania si Franta, unii din acestia epuizand chiar din timpul targului locurile pentru unele sejururi in Romania.

Iata care sunt targurile europene unde turistii straini au aflat despre ofertele pe 2012 pentru destinatiile din tara noastra:

  1. Targul de Turism„Ferien Messe“ de la Viena (12 – 15 ianuarie a.c.) este cel mai mare targ de profil din Austria. La editia de anul acesta, a 37-a, au participat peste 800 de expozanti din 70 de tari, iar in 2011 targul a inregistrat 116.000 de vizitatori.
  2. Târgul International de Turism „Caravan, Motor, Tourismus“ („CMT“) de la Stuttgart (14 – 22 ianuarie a.c., a 44-a editie) este cel mai mare targ european pentru oferte turistice de camping, croaziere si concedii cu ambarcatiuni, tratament si wellness. Anul acesta au participat 1.900 de expozanti din 180 de tari si s-au estimat circa 220.000 de vizitatori.
  3. La Targul international „Les Thermalies“ din Paris (19 – 22 ianuarie a.c.), cel mai important targ de turism balnear si talasoterapie din Franta, Romania si-a promovat serviciile turistice de sanatate: tratamente spa, anti-imbatranire, balneare si naturiste. Vizitatorii standului national au primit mostre de namol si produse naturiste romanesti, au asistat la prezentari si dezbateri pe diverse teme de interes, precum tratamentul „Ana Aslan“ etc., si au beneficiat de tratamente corporale efectuate de specialisti in domeniu.
  4. Targul International de Turism „FITUR“ de la Madrid (18 – 22 ianuarie a.c.) este cea mai importanta expozitie de profil din Spania si a 3-a din Europa. Punctul de atractie la standul Romaniei a fost atelierul de incondeiere a oualor.

Site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului anunta ca standurile Romaniei organizate de MDRT in cadrul acestor targuri internationale de turism „sunt finantate din fondurile europene alocate pentru promovarea tarii noastre ca destinatie de turism in cadrul operatiunii de creare a unei imagini pozitive a Romaniei prin definirea si promovarea brandului turistic national”.