Lectii de manual aplicate in business cu masini – studiu de caz Autonom

DanStefan

Daca sunteti cumva de parere ca teoria si practica au putine lucruri in comun, aflati ca, in compania noastra, informatiile dobandite din carti sunt pretuite si puse in aplicare. 

Ce rol au cartile in succesul Autonom? A explicat Dan George Stefan, unul din cei trei manageri ai Autonom Rent a Car, pentru un articol publicat de Business Magazin: “Lectii de manual aplicate in business cu masini – studiu de caz Autonom”.

Pe langa energia inepuizabila, cartile sunt una din valorile care il definesc pe Dan Stefan si, implicit, activitatea si evolutia Autonom Rent a Car. “Cartea este totul”, zice Dan, care a crescut literalmente printre carti pretioase datorita mamei sale, singurul anticar din Piatra Neamt la vremea aceea.

Acum, ca antreprenor, nu numai ca se ghideaza dupa invataturile desprinse din carti, dar le insufla acest obicei si angajatilor Autonom Rent a Car, care primesc inca de la angajare o lista de lecturi obligatorii, iar apoi sunt evaluati periodic, ca la scoala. Pe masura ce sunt promovati, primesc recomandari tot mai dificile.

“Cum sa livrezi fericirea”, “Client pe viata, “Cine mi-a mutat branza” sunt cateva dintre cartile recomandate de Dan Stefan, care cauta in permanenta sa se asigure ca “urca oamenii potriviti in autobuz”, dupa cum se exprima Jim Collins, cunoscut autor de bestsellere in materie de leadership. “Nu am inventat nimic, doar am transpus ceea ce am invatat si ne-am adaptat”, concluzioneaza Dan.

Cum de s-a intors insa sa faca afaceri in Romania dupa 7 ani in Franta si cum a reusit, alaturi de partenerii sai, sa propulseze si sa mentina de ani buni deja Autonom ca lider al pietei nationale de servicii de inchirieri auto, in ciuda crizei care a afectat majoritatea domeniilor de activitate, va invitam sa cititi pe indelete in articolul de pe BusinessMagazin.ro.