Romania petrece in stil irlandez

StPatrick

Daca va era dor de un chef de pomina, aveti ocazia sa-l traiti live chiar saptamana aceasta, in centrul capitalei, cu prilejul St. Patrick’s Day si Zilei Nationale a Irlandei.

Festivalul St. Patrick incepe azi, 15 martie, cu un bal de gala la care participa Ducu Berti, soprana Felicia Filip, trupa de dans irlandez “The Irish Way”, formatia de muzica traditional irlandeza Coras si altii. In a doua zi a evenimentului ne asteapta un spectacol de dans irlandez si un concert sustinut de tineri cantareti din Irlanda la teatrul ArCub.

Duminica, 17 martie, de Ziua Irlandei, pe Calea Victoriei din Capitala va avea loc cea mai mare parada de care alegorice din Europa continentala, urmata de jocuri de lumini si un concert cu Antonia, VUNK si alte trupe romanesti si irlandeze, in Centrul Vechi. Organizata de Asociatia Ireland Romania Network, parada va include 10 camioane decorate in culorile Irlandei si acompaniate de cantareti irlandezi, tobosari si cimpoieri. [Mai multe fotografii, aici.]

Luni, 18 martie, este programat un concert de muzica clasica al violoncelistei irlandeze Vyvienne Long si Adagio String Quartet, in Biserica Anglicana, iar pe 19 martie, un concert de gala, organizat la Cercul Militar Roman, va inchide festivalul.

In calitate de partener de mobilitate al evenimentului, va invitam si noi in centru, sa petrecem in stil irlandez! 🙂

UPDATE. Si iata cum a fost: