Transilvania, la bordul Autonom

Peisajele romanesti ne pot lasa pe unii dintre noi fara suflare. Altii, insa, s-au obisnuit cu ideea ca avem o tara superba si nu se mai lasa atinsi decat de cele mai extaordinare privelisti. Cum este vazuta, oare, minunata noastra tara de catre un strain?

De pilda, Stefan, un turist canadian, a petrecut anul trecut trei luni in Romania, dintre care doua a stat in Brasov, “unul dintre cele mai pitoresti si mai apreciate orase din Transilvania”. A avut astfel posibilitatea sa exploreze pe indelete zona. Noi i-am asigurat autonomia de care avea nevoie pentru o calatorie memorabila, punandu-i la dispozitie un Opel Astra cu mai putin de 7000 km la bord.

transbucegi-opel

Astfel echipat, Stefan a urcat chiar si la mari altitudini, pe Transalpina, Transfagarasan si Transbucegi. In total, a parcurs peste 5000 km in rastimp de doua luni si se pare ca a fost foarte multumit de “insotitorul” sau de drum 🙂

“Nu a fost niciun loc pe care sa-l evit si nu mi-am facut griji in niciun moment ca Astra s-ar putea impotmoli sau ca nu s-ar descurca. S-a adaptat fara probleme si la urcare, si la coborare, chiar si pe serpentinele care aveau curbe stranse. La un moment dat, pe culmile Transfagarasanului, era zapada, iar masina a parcurs cu usurinta zonele umede ale carosabilului”.

Daca vreti sa aflati mai multe despre aventurile lui Stefan in Transilvania, la bordul Autonom, va invitam sa le cititi chiar pe blogul sau.

Sursa foto: StefanRTW.com