Autonomi la cel mai inalt nivel. Pentru dumneavoastra.

Din cand in cand, facand bilantul actiunilor noastre, aflam cum ni se cuantifica realizarile din punct de vedere financiar, dar aflam si ce ne-am dori sa imbunatatim sau sa inovam. Dincolo de cifre insa, adevaratul castig il reprezinta ceea ce am reusit impreuna in cei aproape 10 ani de dezvoltare Autonom Rent a Car: mii de clienti multumiti, o echipa inchegata, motivata si puternica, o flota in permanenta extindere.

In cazul nostru, “secretul” este insusi obiectivul pe care ni l-am propus in ianuarie 2005, cand lansam afacerea cu doar cateva masini, si pe care l-am pastrat tot timpul prezent in minte: daca oferim clientilor ceea ce-si doresc si chiar mai mult, succesul vine de la sine. Desigur, suna simplist, dar, pana la urma, ce este succesul daca nu suma actiunilor noastre de zi cu zi? Cu fiecare client multumit, atat de multumit incat sa ne recomande si altora, suntem cu un pas mai aproape de nivelul la care aspiram, din toate punctele de vedere. Dincolo de cifrele reci, ramane multumirea de a fi oferit un serviciu calitativ, performant, de a fi ajutat clientii sa calatoreasca sigur, confortabil si la preturi oneste, in vacanta sau in interes de afaceri.

Cum facem sa ne multumim clientii, desi am avut tot timpul drept concurenta multinationale de renume si cu experienta solida? Iata ingredientele pe care am ales noi sa ne dezvoltam:

  • totul incepe de la produs – in cazul nostru, masinile. Asa ca avem grija ca siguranta si confortul sa fie mereu optime, asigurand o intretinere corespunzatoare a masinilor. Parcul nostru numara acum circa 2000 de masini, pe care le inlocuim intotdeauna la un interval de maximum 2 ani.
  • Treaba merge ca pe roti doar cu ajutorul celor 175 de colegi ai nostri. Reusita noastra incepe si depinde de fiecare dintre ei. De aceea, punem mare accent pe programele de training si evaluare pozitiva, perfectionare continua si motivare. Stimulam performanta incurajandu-i sa se dezvolte si avem un management bazat pe transparenta totala. Ne dorim, desigur, inovatie si rezultate, suntem exigenti, dar toate acestea vin cu o abordare umana. Atunci cand oamenii muncesc de drag, se vede si in relatia cu clientii, si in profit.
  • Ne alegem mereu cu mare grija partenerii, in acord cu valorile, standardele si principiile noastre.

Desigur, poate povestea noastra este atipica. In loc sa ne demoralizeze si sa ne franeze dezvoltarea, criza ne-a ajutat. “2009 a fost anul reinventarii, chiar pe fond de criza, cand am evaluat realist nevoile companiilor”, a mentionat Dan Stefan, manager Autonom Rent a Car. Asa se face ca am avut o crestere substantiala si constanta: in 2009 – 20%, in 2010 – 44%, iar in 2011 – circa 80%. Bineinteles, acest standard nu doar ca ne permite, dar ne si obliga sa investim in noi segmente de dezvoltare, in concordanta cu solicitarile clientilor.

In prezent, suntem lideri detasati pe piata corporate, cu o cota de peste 50% in domeniul replacement, adica oferim companiilor masini de schimb in perioadele in care flota lor auto este indisponibila sau insuficienta. Astfel, pot folosi masinile doar cand au nevoie (de exemplu, in proiecte sezoniere), reducand considerabil costurile. Totodata, avand acoperire nationala (38 de agentii in 25 de orase ale tarii) ne permite sa livram rapid masinile acolo unde sunt necesare.

De curand exploram si segmentul de inchirieri auto premium, respectiv inchirierea cu sofer a unor masini cu un nivel ridicat de siguranta si confort, precum noile BMW seria 5. In ultimul timp, a crescut cererea pentru astfel de servicii, in special in domeniul corporate, top management, dar si in cel administrativ si diplomatic (ambasade, consulate). Apropo, stiati ca, la drum lung, costurile pentru transfer sunt similare celor de taxi, dar in conditii mult superioare?

Mai multe informatii despre serviciile noastre va invitam sa aflati din acest interviu acordat de Dan Stefan, manager Autonom Rent a Car, publicatiei FloteAuto.ro.