Bloggeri la schimb, merem la munca?

Daca sunteti cumva de parere ca bloggerii se pricep doar sa dea din condei online, dar cand e vorba de munca se cam dau inapoi, iata ca blogosfera insasi demonstreaza contrariul: clujenii Florica si Zicu de la TVDeCe + Nebuloasa din Timisoara au pus la cale o experienta blogo-muncitoreasca de numa-numa: “Bloggeri la schimb”, primul eveniment inter-comunitar din online-ul romanesc.

In ce consta schimbul de bloggeri? Pe 16 martie 2012, 5 bloggeri clujeni (Oana Olaru Zăinescu, Robert Katai, Bogdan Beşliu, Mirona Pascu si Dan Ciulea) merg la Timisoara si 5 bloggeri timisoreni (Ovidiu Sîrb, Corina Săftescu, Daniel Sima, Alex Gheorghiţan si Richie Marius Ilie) ajung la Cluj-Napoca pentru a munci intr-o fabrica Siemens, cot la cot cu angajatii. Treaba e cat se poate de serioasa: inainte de a iesi din tura, bloggerii-muncitori vor fi evaluati si laudati/criticati, in functie de performanta. Ce-o sa iasa si cum e munca de blogger in fabrica ne vor povesti chiar ei, pe Facebook, Twitter (hashtag-ul #bloggerilaschimb) si pe blogurile lor. Desigur, vom povesti si noi pe pagina noastra Facebook si pe Twitter.

Dupa cum deja v-ati dat seama, bloggerii de schimb vor face si “naveta”, unde ne intram noi in rol: da, ati ghicit, bloggerii vor calatori cu masini Autonom. Dupa ce am fost partasi la aventuri blogosferice #prinSibiulmeu si la Cluj Brands Tour, cu mare drag ii plimbam si acum in orasul de pe Bega si in cetatea Napocai.

Asadar, bloggeri la schimb, gata de drum cu Autonom? 🙂 Calatorie faina si spor la munca sa aveti!

Later edit: Cum a fost, va intrebati? Acum, ca ni s-au racit anvelopele dupa drum si bloggerii s-au pus pe scris despre experienta pe care le-a oferit-o munca de o zi in fabrica, iata impresii:

Later edit 2: Datorita lui Ovidiu Sirb (multamim! :D) am vazut ce au vorbit la TVR Timisoara Tita alias Nebuloasa si Corina Saftescu despre “Bloggeri la schimb” si alte evenimente bloggeristice.

Later edit 3: Pe 6 aprilie “Bloggeri la schimb” s-a intors cu episodul 2, de aceasta data la Sibiu si Brasov. Deja stiti “sistemul” de munca: pe de o parte, bloggeri din Sibiu si Medias (Tudor Popa, Diana Ribana, Feri Teglas, Rares Hudea, Mircea Hodarnau) au muncit la Brasov, pe de alta, brasovenii (Ovidiu Eftimie, Alex Trofim alias Bloghita, Ovidiu Aron, Manuel Cheta, Daniel Urda) au facut naveta la Sibiu. Ne bucuram sa-i revedem pe cei care ne sunt cunostinte vechi si incantati sa-i cunoastem pe cei care s-au plimbat pentru prima data cu masinile Autonom 🙂