Aeromania 2016: 10 ani la inaltime

Sambata, 2 iulie, intre orele 15-22, Aeroportul Tuzla din jud. Constanta va gazdui cea de-a zece editie a show-ului aviatic Aeromania, eveniment international deja cunoscut si apreciat de publicul roman.

aeromania

Ca in fiecare an, spectacolul va fi prezent deopotriva in aer si la sol. Timp de opt ore, piloti renumiti, romani si straini, vor executa numere de acrobatie si demonstratii aeriene. Astfel, ne vor tine atentia captiva:
• Iacarii Acrobati, prima formatie privata de acrobatie din tara, care implineste 10 ani de activitate;
• lituanianul Jurgis Kairys, multiplu campion european si mondial la acrobatie;
• Hawks of Romania, care reprezinta tara noastra la evenimente si competitii aviatice internationale;
• echipa de parasutism Blue Wings;
• formatia de 2 planoare White Wings de la Aeroclubul Romaniei;
• Nicolae “Mami” Mihaita, cel mai in varsta pilot roman inca activ, si-a dedicat 60 de ani dintre cei 80 planorismului, participand si acum la competitii nationale, pe care le incheie adesea pe podium;
• Fortele Navale si Fortele Aeriene Romane vor efectua demonstratii militare cu avioane si elicoptere – vom vedea aparate MIG 21 Lancer si respectiv YAR 330 Puma;
• Air Bandits vor sustine un numar aviatico-pirotehnic, simuland o spectaculoasa scena de lupta aeriana.
Cu acest prilej, se va lansa oficial prima scoala privata de acrobatie aviatica din Romania.

Si la sol vor abunda atractiile de tot felul: ni s-au pregatit concerte de muzica rock si folk, sustinute de Zdob si Zdub, R.O.C.K. si Mihai Margineanu, precum si un spectacol de dansuri grecesti al ansamblului Elpis. Iubitorii de cai putere vor putea admira cele peste 25 de masini de colectie in cadrul unei expozitii Retromobil. Vor exista, de asemenea, standuri pentru amatorii de aviatie, iar pasionatii de fotografie sunt invitati sa participe la un concurs cu premii constand in zboruri cu avionul. Nu vor lipsi deliciile culinare pentru toate gusturile, de la preparatele la gratar si mancarea traditionala, gatita in aer liber, pe pirostrii, pana la specialitati raw-vegane. Nici cei mici nu au fost uitati, organizatorii amenajand spatii de joaca pentru copii.

Evenimentul este organizat de Asociatia Regionala pentru Promovarea Aviatiei si Regional Air Services, iar intrarea este libera, doar pentru zona VIP veti avea nevoie de bilet.

Daca v-am facut curiosi sa traiti live atmosfera incendiara de la Aeromania 2016, va dam intalnire la Tuzla. Celor care aveti nevoie de transport pana acolo, colegii nostri din cele 41 de centre de inchiriere Autonom, in 28 de orase ale tarii, va stau la dispozitie cu diverse modele de masini, in functie de preferinte si buget. Poftiti de va rezervati masina dorita!

Organizatorii deja ne-au pregatit doua intrari si muuulte locuri de parcare, asa ca nu ne mai ramane decat sa va uram drum bun si distractie frumoasa 🙂