World Harmony Run Romania 2012

Azi, 28 iunie, Romania intampina torta crosului international anual de stafeta World Harmony Run – fondat in 1987 de Sri Chinmoy, scriitor, lider spiritual si trainer in programe de pace ale ONU, care a avut convingerea ca sportul poate fi acel liant capabil sa uneasca popoare si sa depaseasca bariere politice, sociale, culturale, religioase, lingvistice, in spiritul pacii si armoniei globale. Crosul se organizeaza deja de 25 de ani, timp in care torta a ajuns in peste 140 de tari de pe 6 continente si a inspirat miliarde de oameni.

Anul acesta, torta a pornit din New York, urmand sa parcurga o distanta de 70.000 km, in America de Nord si de Sud, Asia, Africa, Australia, Europa si Noua Zeelanda, prin 100 de tari, intr-un ritm de 100 – 160 km/zi. Traseul european a inceput pe 23 februarie 2012 in Figueira da Foz, Portugalia, si se va incheia pe 8 octombrie, in Viena. Alergatorii – atleti profesionisti si amatori – vor purta torta pe o distanta de 24.000 de km, prin 45 de tari, predandu-si succesiv stafeta. Pe traseu, se opresc indeosebi in comunitati mici, la sediul autoritatilor si in colective de tineret (scoli, cluburi sportive) pentru a transmite generatiilor de azi si de maine mesajul de pace si armonie, dar si invitatia de a face miscare. Romania a intrat in circuitul World Harmony Run in anul 2000.

Torta World Harmony Run 2012 va intra in Romania azi, 28 iunie, ora 18, pe la vama Bors, si va parcurge urmatorul traseuOradea Zalău – Satu Mare – Sighetu MarmaţieiIacobeni – Suceava – Costeşti. Pe 4 iulie, va ieşi din tara, in urmatoarele 7 zile traversand Ucraina si Republica Moldova, pentru a reveni pe 10 iulie pe la vama Giurgiulesti, dupa care va strabate traseul Galaţi – Brăila – Hârşova – Eforie Sud – Vama Veche, iar pe 13 iulie va parasi România cu destinatia Bulgaria. Pentru programul detaliat, click pe fiecare oras.

De-a lungul timpului, s-au implicat in World Harmony Run lideri religiosi (Maica Tereza, Papa Ioan Paul al II-lea), lideri politici (Mihail Gorbaciov, Nelson Mandela), sportivi de renume (Muhammad Ali, Carl Lewis, atletele romance Doina Melinte si Ella Kovacs, gimnasta olimpica Lavinia Milosovici), artisti, filantropi din intreaga lume (Lady Lynn si Sir Evelyn de Rothschild, Rigoberta Menchu – laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 1992) si multi altii, persoane publice sau “anonimi”. Anul acesta, din personalitatile romane, vor participa la cros doamnele Ella Kovacs – campioana europeana la 800 m si medaliata cu bronz la campionatele mondiale, si Fita Lovin, clasata pe locul 3 la Olimpiada de la Los Angeles din 1984, precum si numerosi sportivi legitimati din orasele strabatute.

Cu mare bucurie si onoare ne alaturam si noi, Autonom Rent a Car, sustinatorilor stafetei World Harmony Run, cu speranta ca indemnul la pace al alergatorilor isi va gasi ascultare in randul generatiilor tinere, pentru un prezent si un viitor mai senin, asa cum toti ni-l dorim.

Mai multe informatii despre World Harmony Run gasiti pe site-ul www.worldharmonyrun.org/romania

La buna revedere!

Sursa foto: worldharmonyrun.org