Filmul de Piatra

FilmulDePiatra_logo

Inca de acum 7 ani, la Piatra Neamt se intampla festivalul „Filmul de Piatra”, un proiect frumos si inimos, ce le ofera spectatorilor deopotriva filme scurte si concerte, intr-o atmosfera memorabila.

Anul acesta, intre 27 si 30 august va avea loc a opta editie a festivalului, pe care o sustinem si noi, din drag pentru arta, pentru tinerii cu initiativa si pentru orasul Piatra Neamt, unde a inceput a se scrie povestea Autonom Rent a Car.

Proiectiile de film vor avea loc in centrul orasului, in vechiul cinematograf, dar si in mijlocul naturii, pe varf de munte, la foc de tabara. Ca de obicei, pe langa scurt-metraje, spectatorilor li s-au pregatit si concerte, petreceri si workshopuri. Apoi, intre 5 si 8 septembrie, actiunea se va muta la Piatra Fantanele, in campusul Tasuleasa Social.

Filmul de Piatra este singurul festival de film dedicat exclusiv autorilor din Romania si Republica Moldova, cu sau fara studii academice de profil. Sunt eligibile scurt-metraje produse după 1 ianuarie 2014, cu o durata de maximum 20 de minute. Festivalul are cinci categorii competitionale (fictiune, documentar, animatie, experimental, videoclip), iar cineastii amatori isi pot inscrie lucrarile online, pe site-ul www.filmuldepiatra.ro, pana duminica, 5 iulie 2015.

callforshorts

“Cu Filmul de Piatra urmarim trei scopuri principale: primul, sa oferim tinerilor un eveniment pe care noi ni l-am fi dorit cand eram adolescenti, o platforma in care sa se implice ca voluntari, sa vina cu propriile proiecte, in final sa invete lucruri noi si sa li se deschida noi perspective de viitor; al doilea, sa oferim tinerilor cineasti un festival-experienta, un puzzle de evenimente si activitati care sa le inspire creativitatea si sa le largeasca orizonturile profesionale; iar al treilea, sa reinviem publicul de cinema in Piatra Neamt, dar si sa atragem cat mai multi cinefili din toata tara, cu un eveniment complex intr-un oras cu mult potential, adesea insuficient exploatat”, mentioneaza Andrei Dascalescu, regizor, fondatorul si directorul festivalului.

Intrucat festivalul este organizat in intregime de voluntari, ne punem si noi rotile in miscare pentru a ajuta echipa Filmul de Piatra sa infaptuiasca atat festivalul propriu-zis, cat si mini-turneul de evenimente care il preceda, in perioada de inscrieri – o serie de proiectii si concerte, la Bucuresti (11 iunie si 2 iulie), Timisoara (19 iunie), Cluj (21 iunie).

Daca vreti sa simtiti “pe viu” atmosfera Festivalului, va invitam sa participati la evenimentul din 2 iulie, ora 20, la Bucuresti. Va asteapta o selectie de scurtmetraje romanesti, precum si concerte live cu Kepler not Kopernikus (un proiect Karpov not Kasparov) si Pantazica. Unde? Pe acoperisul DESCHIS Gastrobar, sub cerul liber. Detalii, aici.

Avem a participa, asadar, la un “eveniment ultrasimpatic pentru ochi, urechi, minti si suflete”, dupa cum promit organizatorii. Mai multe informatii despre festival, conditii de inscriere si program sunt disponibile pe site-ul www.filmuldepiatra.ro Actiune… motor!