Autonom, la Business Days Iasi

In perioada 29-30 iunie a.c., la Iasi, a avut loc cea de-a 23-a editie Business Days, eveniment care a atras manageri si antreprenori din toata tara si mai cu seama din zona Moldovei.

DanStefan_BusinessDaysIasi 2

Business Days este o platforma de networking dedicata antreprenorilor si managerilor din Romania, care isi propune sa creeze o cultura antreprenoriala sanatoasa si durabila prin trei directii:
• inspiratie si motivatie,
• dezvoltare profesionala si personala,
• crearea contextelor pentru schimb de idei, experienta si generare de oportunitati.

Cum avem si noi aceleasi crezuri si aspiratii, sustinem cu drag de ani buni acest proiect si am spus „prezent” si de data aceasta – deopotriva ca partener de mobilitate, dar si prin Dan Stefan, manager Autonom, prezent ca speaker in cadrul conferintei.

La eveniment am avut prilejul sa descoperim numeroase initiative frumoase ale altor companii, prezentarile si dezbaterile concentrandu-se asupra unei teme comune: “De ce este importanta inovatia sociala in business”.

La randul sau, pornind de la intrebarea „E profitabil sa faci bine?” si conceptul de putere pozitiva, Dan Stefan a prezentat modul in care noi, echipa Autonom, contribuim la dezvoltarea societatii prin diverse cauze cu impact asupra educatiei si a mediului, prin intermediul Fundatiei Autonom.

Concret, in ultimii doi ani, am realizat peste 100 de proiecte, in special in scoli din comunitati rurale sarace. Peste 90% dintre colegii nostri s-au implicat direct in identificarea cauzelor, pregatirea resurselor si implementarea efectiva a proiectelor – un rezultat ce ne confirma ca motivatia intrinseca este cu mult mai puternica decat cea extrinseca si ca un scop colectiv stimuleaza performanta intregii echipe.

Revenind la intrebarea initiala, Dan a conchis ca este, intr-adevar, profitabil sa faci bine, cu argumente obiective: dincolo de cresterea sustinuta a cifrei de afaceri de la un an la altul, suntem singura companie cu capital romanesc din tara care a obtinut titlul Best Employer, cu un scor de engagement al personalului de peste 80% (media mondiala este de 13%) si o cultura organizationala bazata pe incredere si autonomie.

Va invitam si pe voi sa urmariti prezentarea lui Dan:

Mai multe despre inovatia sociala in business puteti citi de pe site-ul www.businessdays.ro