Autonom Rent a Car, afaceri in crestere cu 102% la 8 luni

Iata mai jos un articol care a aparut in wall-street.ro despre firma noastra.

“Ne-am concentrat pe doua directii de dezvoltare strategice: in primul rand pe cresterea numarului de masini pe fiecare sucursala in parte si in al doilea rand pe introducerea de noi servicii”, a declarat Marius Stefan, general manager Autonom Rent a Car.

Compania a marit cu 60% numarul de masini pe fiecare sucursala, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si a introdus in portofoliu la inceputul anului un nou serviciu de inchirieri pe termen lung.

Serviciile companiei constau in 80% inchirieri pe termen scurt si 20% inchirieri pe termen lung (leasing operational full service). Serviciul de inchirieri pe termen lung a fost introdus la inceputul anului 2008.

Numarul de clienti a depasit cifra de 1.000 pe luna, gradul de inchiriere in aceasta perioada situandu-se la peste 70% din flota.

Clientii companiei sunt 50% persoane fizice (romani care revin in tara pentru o perioada limitata, straini care calatoresc in scop de afaceri, clienti locali care au nevoie de transport) si 50% persoane juridice care inchiriaza masini pentru flota proprie, pentru inlocuirea masinilor avariate sau pentru a acoperi perioada de pre-livrare a masinilor comandate.

Investitiile facute in cele 8 luni ale lui 2008 s-au concentrat pe flota, atingand in prezent un numar de peste 500 de masini, si pe suportul IT, totalizand aproape un milion de euro.

“Vom continua sa dezvoltam serviciile de inchirieri pe termen scurt, mentinand flota la o vechime de maxim 2 ani si adaugand servicii si beneficii suplimentare, totul in paralel cu dezvoltarea segmentului corporate si a serviciilor de inchirieri pe termen lung”, a mai spus Stefan.

Autonom Rent a Car estimeaza o cifra de afaceri de peste 10 mil. lei (2,7 mil. euro) la finele lui 2008. Actionarii companiei sunt Marius Stefan 50% si Dan Stefan 50%.