Danube Delta Rally 2015

logo Danube Delta Rally 2015

Calatori autonomi, stim deja ca va plac atat calatoriile, cat si caii-putere, asa ca… ce-ati zice de o mini-vacanta care sa vi le ofere pe ambele? Cum, ce, unde? Danube Delta Rally ne asteapta cu o noua editie plina de adrenalina, cea de-a XVI-a, intre 4 si 6 iunie 2015, la Tulcea.

Da, poate ca stiti deja despre acest eveniment de Danube Delta Rally 2014, dar, anul acesta, raliul se anunta a fi de senzatie atat pentru concurenti, cat si pentru spectatori. De ce? Ei bine, o serie de noutati il fac irezistibil pentru o evadare de week-end (prelungit).

De pilda, aflati ca, pentru a se alinia la standardele europene, traseul a fost modificat si extins si, astfel, Danube Delta Rally® include acum 11 probe speciale, din care sase distincte, cu o lungime de 140,16 km. Mai mult, raliul este de doua ori mai important anul acesta, avand dublu rol: etapa a III-a în cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop si respectiv etapa a V-a in cadrul FIA (Federatia Internationala a Automobilului) European Rally Trophy 2015. Astfel, la numai doi ani de la relansare, evenimentul tulcean reprezinta Romania in lumea internationala a competitiilor de automobilism.

Danube Delta Rally 2014 - 029

Si nu este doar un eveniment sportiv! Dobrogea si Delta Dunarii isi intampina vizitatorii cu infinite oaze de relaxare si surse de distractie, de la traseele pe drumuri mai putin stiute, destinatii noi si fascinante, pana la plimbarile cu barca ori delicioasele preparate pescaresti. Ati vazut oare Muntii Macinului (Culmea Pricopanului), cetatile antice Troesmis si Capidava (in imaginea de mai jos) ori lacul surpat in cariera de la Iacobdeal? Va invitam sa le descoperiti, merita din plin popasul vostru.

HPIM0181.JPG
Cetatea geto-dacă Capidava, Romania | Sursa foto: Elerium via Wikipedia Commons

Daca deja v-am convins, retineti ca primele recunoasteri pe traseul Danube Delta Rally® vor avea loc in zilele de 3 si 4 iunie 2015, iar antrenamentele oficiale (shakedown) sunt programate pentru dimineata zilei de 5 iunie 2015. Spectatorii beneficiaza de transport gratuit la probele speciale ale raliului. Parcul de Service si Parcul Inchis se vor afla pe Faleza Tulcea. Ca si in anii trecuti, organizatorii de la Clubul Nautic Motorsport anunta multe surprize pentru participanti. Ne vedem acolo? 🙂

Informatii detaliate despre traseu, program si reguli de siguranta gasiti pe www.danubedeltarally.ro. Iar daca aveti trebuinta de un camarad de nadejde la drum lung, gasiti sigur o masina de inchiriat pe placul vostru la agentiile noastre din Bucuresti, Constanta, Tulcea ori alte 22 de orase ale tarii. Drum bun si vacanta frumoasa!