8 ore peste program pentru o cauza buna

In seara zilei de vineri, 31 martie, cand mai toata lumea se pregatea de week-end, 40 de voluntari isi incepeau programul “de dupa munca”. Incepea astfel o noapte alba dedicata faptelor bune, in care specialisti din diverse domenii aveau sa-si daruiasca timpul, energia si cunostintele lor pentru a schimba in bine situatia unor galateni mai putin norocosi.

Aflat deja la a doua editie locala, proiectul este organizat de Fundatia Comunitara Galati, iar in lume se desfasoara de peste 12 ani, dupa o prima editie in Olanda.

Printre cei 40 de voluntari s-au numarat si colegii nostri de la agentia Autonom Galati-Braila:

Constantin Nistor sau Tony, asa cum il stim noi (care a participat la proiect si anul trecut), si Florentina Raducan, care s-au dedicat misiunii de a strange fonduri pentru Asociatia Parintilor Copiilor Slab Vazatori si Nevazatori, astfel incat sa se poata infiinta Clubul lui Filip – un spatiu destinat copiilor si tinerilor cu probleme de vedere, unde acestia se pot intalni, socializa, interactiona si invata prin activitati creativ-recreative.

La randul lor, Ionut Popoaca si Alexandru Caldararu au contribuit la o campanie de constientizare a nevoilor pentru persoanele cu deficienta locomotorie, in sprijinul Asociatiei Persoanelor cu Handicap Sporting Club Galati.

Totodata, colegul Emilian Visan a ramas “acasa” pentru a asigura asistenta 24/24 clientilor Autonom, permitand astfel colegilor sa se implice 100% cauzei careia s-au dedicat.

De altfel, compania noastra a fost si partener de mobilitate al evenimentului, asigurand transportul participantilor spre casa noaptea, tarziu, cand s-a incheiat proiectul.

Dar ce efect pot avea, va intrebati, cele 320 de ore (8 ore de lucru x 40 voluntari) de energie pozitiva concentrata pentru o cauza buna? Unul concret, vizibil si imediat: la ora 3AM, cele sapte proiecte erau finalizate cu succes, iar cantitatea de endorfina colectiva ce plutea in atmosfera era impresionanta.

“Ma bucur foarte mult ca proiectul caruia ne-am dedicat 8 ore a avut un final fericit. Sunt bucuros sa pot impartasi din cunostintele si experienta pe care am acumulat-o pana in prezent. Imi place sa fac fapte bune, sa daruiesc, sa pot sprijini comunitatea in care ma aflu. Imi pace sa fac parte din schimbare”, a mentionat colegul nostru Tony. Mai multe ne dezvaluie in interviul video de mai jos:

Si Flori s-a declarat impresionata: “O sa incep prin a spune “WOW!”. A fost prima experienta din viata mea de acest gen si pentru asta trebuie sa le multumesc oamenilor care au facut posibil sa se intample asa ceva si in Galati. Consider ca, alaturi de colegii mei, am acordat valoare acestor 8 ore, prin faptul ca ne-am implicat si, pornind de la zero, am creat lucruri frumoase, care speram sa-si lase amprenta pe viitor intr-un mod pozitiv. Imi doresc sa nu fie ultima experienta de acest gen si sa reusim astfel sa inspiram si alte persoane prin aceste actiuni de voluntariat”.

“A fost prima participare la un eveniment de acest gen, nu regret nicio secunda ca m-am inscris si ca am daruit 8 ore din viata mea. Imi place sa livrez fericire, zambetul pe care il primesti la final este cea mai mare multumire. Imi doresc ca prin astfel de actiuni sa reusim sa facem o comunitate mai buna. A fost o experienta frumoasa, pe care abia astept sa o retraiesc si anul viitor“, spune Ionut.

Misiunea nu se opreste insa aici: tot pentru Clubul lui Filip, Tony va alerga la semimaratonul ce va avea loc tot in Galati, pe 28 mai 2017. Echipa agentiei Autonom de pe malul Dunarii si-a propus sa stranga cu acest prilej suma de 3000 de lei, din care se vor achizitiona materialele necesare pentru activitatile dedicate copiilor cu deficiente de vedere, astfel incat programele speciale sa compenseze, pe cat posibil, neajunsurile vietii in intuneric si sa le stimuleze dezvoltarea cognitiva si emotionala.

De roadele acestui proiect vor beneficia, initial, 10 copii cu handicap vizual, cu varste cuprinse intre 3-10 ani, urmand ca programul sa fie extins pentru toti cei 60 de copii nevazatori din jud. Galati.

La randul sau, Fundatia Autonom va contribui la Clubul lui Filip, alocand dublul sumei stranse din donatiile obtinute la semimaraton, in cuantum maxim de 3000 de lei. Doritorii pot sustine cauza fie alergand la semimaraton, fie printr-o donatie. Pentru mai multe informatii si modalitati de sprijinire a proiectului accesati aceasta pagina.

Despre proiectul “8 ore peste program pentru o cauza buna” puteti citi si in linkul de mai jos:
http://presagalati.ro/ffundatia-comunitara-galati-8-ore-peste-program-pentru-o-cauza-buna-sau-comunitatea-galateana-fata-in-fata-cu-profesionistii-ei/